lauantai 5. huhtikuuta 2014

Jäillä maaliskuussa

Maaliskuussa tuli jäillä käytyä jonkin verran, vaihtelevalla menestyksellä.
Ahven ei oikein tasuriin purrut, pikkujärviltä muutamia filekokoisia ja selkävesiltä sain yhden puolikiloisen. Motivaatio ei kuitenkaan enää tässä vaiheessa talvea oikein ollut kohdillaan, jotenkin tuntui noiden kiloahventen jälkeen että paras terä omasta tekemisestä oli tältä talvelta jo ohi eikä kunnon yritystä enää ollut.

Selkävesien muikkuimuri

Haukea tuli täkyongittua maaliskuussa jonkin verran. Maaliskuun alkupuolella sain yhdellä reissulla pikkujärveltä pari haukea, joista suurempi ihan mukava 4,8 kg. Harmittavasti syöttikalat oli tuolla reissulla todella tiukassa joten kunnolla ei täkyongintaan pystynyt panostamaan vaikka hauki olisi selkeästi ollut otillaan...

4,8 kg

Maaliskuun puolivälissä tuli heitettyä eräälle lammelle kolme haukireissua. Tuolta lammelta saa pilkillä hyvin särkeä joten kerrankin oli tarpeeksi syöttejä! Haukikin oli ihan mukavalla otilla joka reissulla ja kolmen reissun saldoksi tuli n. 30 haukea. Kala oli tosin kooltaan normaalia lampihaukea, yli kahden kilon haukia ei tullut yhtään. Lammessa on kyllä isoakin haukea mutta nyt oltiin selkeästi väärillä paikoilla. Olisi täytynyt etsiä isompia vähän eri paikoista mutta ei sitä aina jaksa, joskus on mukava ottaa rennosti. ;) Hienoja reissuja kun kelit oli kohdillaan ja tapahtumia tuli mukavasti, parhaimmillaan oli useammassa vavassa yhtäaikaa hauki kiinni. Siinä sai hetken aikaa juosta suuntaan ja toiseen. :)Yhdellä haukireissulla syöttejä pilkkiessä tapsipilkkiin iski mukava sattuma, lähes puolen kilon sorva. Osasin tuota jo hiukan odottaa kun tiesin niitä lammessa reilusti olevan. Toinenkin samanlainen oli tuolla reissulla kiinni mutta irtosi. On kyllä ihan älyttömän vahva kala siiman päässä, samankokoinen ahven olisi tullut kyllä raakana jäälle 0,18 mm siimoilla mutta tuolle joutui antamaan löysiä.

Uusi sorvaenkka, 490 g
- Suurkalastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti