maanantai 14. huhtikuuta 2014

6.4. Kymppi rikki!

Kaverin kanssa startattiin vesille aamupäivällä kymmenen jälkeen. Keli oli sellainen joka ainakin syksyisin usein toimii, tumma pilvikeli ja tuuli lounaasta. Alkukevään kalastuksesta kyseisessä kelissä ei kokemuksia ollut joten oli mielenkiintoista nähdä mitä tulee tapahtumaan...

4,7 kg lähdössä takaisin
Suunnattiin samaiseen lahteen josta edellispäivänä löydettiin kalaa. Alku oli tosi hiljainen, ekoista ankkuripaikoista tuli vain muutama tärppi ja pari puikkaria ylös asti. Saavuttiin edellispäivän parhaalle ottikulmalle ja vaihdoin siiman päähän PuMuksi tussatun Doombell T-Witchin. Taisi olla toinen heitto kun siihen iski pirteä 4,7-kiloinen, kala hyppäsi jopa puolittain ilmaan mikä ei tähän aikaan vuodesta kovin normaalia ole. Samasta ankkuripaikasta sain vielä samalla vaapulla parikiloisen, sitten päätettiin vaihtaa paikkaa.



Lähdettiin kokeilemaan lahden ulkoreunaa johon tuulikin osui paremmin. Kaislanreuna oli astetta syvempää kuin itse lahdessa. Ekasta ankkuripaikasta karkuutin puikkarin ja paria ankkuripaikkaa myöhemmin kaverin heittämään perhoon iski vähän paremmin. Kala taisteli perhovavan päässä hiukan eri tavalla kuin jäykän jerkkivavan, hetki meni ennenkuin kala edes näyttäytyi. Veneessä kävi irrotettavana nätti 5,8 kg, kaverin uusi perhoenkka.

5,8 kg antautuu

Taisi olla seuraava ankkuripaikka kun heittämääni Pikeboyn spinneriin iski vähän puikkaria isompi, ja veneessä kävi pyörähtämässä päivän toinen +vitonen, 5,6 kg.



Tuon kalan jälkeen koluttiin pari ankkuripaikkaa läpi ilman tärppejä. Sitten kelpasi Savagearin 19 cm Herring Shad, pitkään stoppiin painava tärppi ja kala kiinni. Kala tuli syvällä venettä kohti joten ihan pikkupuikkarista ei ollut kyse. Pienet väännöt veneen vierellä ja 6,4 kg jedda liplockiin. Hauki oli imaissut shadin todella syvälle kuten kuvasta näkyy.



Kun lahden ulkoreuna oli ronkittu huolella läpi, päätettiin vielä kokeilla uudestaan itse lahtea vaikka se aamulla olikin tosi vaisu. Aikaakin oli sopivasti vielä pari tuntia jäljellä.
Heti ekasta ankkuripaikasta kaveri sai jerkillä reilu nelosen ja muitakin tapahtumia oli joten meininki vaikutti selkeästi paremmalta kuin aamulla.

Edellispäivän parhaalla ottikulmalla tapahtui sitten jotain mitä olen pitkään odottanut. Valitsin siiman päähän PuMuksi tussatun 30 cm Real Eelin ja taisi olla toinen heitto kun se tarjous kelpasi. Heti tärpistä tiesin että nyt on jotain isoa siiman päässä. Kala tuli pintaan riehumaan ja samaan aikaan kaveri alkoi huutaa että nyt menee kymppi rikki! Itse en ihan vielä uskaltanut tuulettaa kun kala näytti olevan aika huonosti kiinni eikä se omaan silmään niin isolta näyttänyt vedessä. Pienet väännöt veneen vieressä ja kala liplockiin. Kala tuntui sen verran isolta että olin itsekin jo aika varma että siinä se ensimmäinen kymppikala vihdoin on!
Ja niinhän se oli, vaaka näytti 10,7 kg ja mittanauha 109 cm. Muutamat kuvat ja enkkakala takaisin kasvamaan!




Tuon jälkeen oli takki aika tyhjä. Pari ankkuripaikkaa vielä heitettiin ja muutama 2-3 kg perushauki kävi veneessä. Sitten oli aika iskeä kamat kasaan ja lähteä ajelemaan rantaan. Loppusaldona 16 haukea joista 4 kpl +5 kg, hieno päivä jonka kruunasi uusi enkka!

-Suurkalastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti