torstai 24. huhtikuuta 2014

Telttailemassa 19.-20.4.

Lähdettiin Kabanossin viikonlopuksi telttailemaan samoille suunnille minne toisen kaverin kanssa olimme tehneet huippureissun edellisviikonloppuna. Hyvin oli kala ollut purullaan vielä päivää ennen meidän tuloa, kaveri oli saanut uuden enkkansa 10,9 kg ja pari muutakin komeeta.

Mutta pitihän se arvata kun Kabanossin kanssa päästiin mestoille niin meni tosi vaikeaksi. :D
Lauantaina aloitettiin puolen päivän kieppeillä ja heitettiin ihan hämärään asti.
Molemmille avauskalat melko nopeasti mutta sen jälkeen tapahtumat olikin tosi tiukassa.
Kabanossin avauskala
Iltapäivällä oli useamman tunnin tärpitön hetki, illemmalla sentään vähän parani mutta helppoa ei todellakaan ollut missään vaiheessa. Heitettiin ison kalan lahti päivän aikana kaksi kertaa tosi tarkasti läpi ilman toivottua tulosta. Muutamia puikkareita saatiin ja Kabanossilla arviolta vitonen irti.
Kulman takaa ihan uudelta paikalta löydettiin sitten kunnon kalaa iltahämärissä, ensin Kabanossilla spinnerissä varma metrihauki kiinni ja hetkeä myöhemmin minulla saman kokoluokan kala seuraa spinneriä.
Päivän saldo 8 haukea kahteen mieheen, suurin Kabanossin nelonen. Oikeastaan kaikki tapahtumat kaislan sisältä spinnerbaiteilla, jerkeillä ja kumeilla sai heittää ihan tyhjää. Kutuhommat jo osittain käynnissä ja kalastus tosi vaikeaa.

Nelonen antautuu


Sunnuntaina nukuttiin myös pitkään ja vesillä oltiin vasta yhden kieppeillä. Kun teltasta kömmittiin ylös ei näky juuri herättänyt uskoa kalantuloon. Aurinko porottaa pilvettömältä taivaalta ja meri on ihan peilityyni. Mukava keli kalastaa mutta saaliin kannalta tuskin paras mahdollinen. Itsellä kävi jopa mp-reissukin mielessä mutta ihan niin vaikeaa ei sentään ollut...

Alkuun ronkittiin ison kalan lahti läpi, se oli taas pettymys antaen ainoastaan yhden puikkarin Kabanossille.
Jatkettiin eteenpäin mutta hiljaista oli edelleen. Pari kertaa nähtiin matalassa kun metriluokan hauki lähti venettä karkuun. Kiinnostus vieheitä kohtaan nolla.
Neljän aikoihin päätettiin tehdä pieni siirtymä kokonaan uudelle lahdelle.Lahti olikin todella hyvännäköinen ja lähdettiin pommittamaan laajaa tynkäkaislaa spinnereillä kun oikeastaan kaikki viikonlopun tapahtumat olivat tulleet sillä konstilla. Eipä mennyt pitkään kun Kabanossin spinneriin iski. Selkeästi parempi kala mutta muutaman potkun jälkeen irti...
Tuon jälkeen saatiin pieneltä alueelta useampia kaloja lyhyeen hetkeen, suurimpana 5,4 kg.

5,4 kg spurttaa takaisin!

Jatkettiin eteenpäin ja tapahtumia tuli tasaisen harvakseltaan. Vaikka kutu oli selkeästi päällä oli osa kaloista ihan syönnillään, salakat saivat kovasti kyytiä kaislan sisällä. Suurin osa saamistamme kaloista oli parin kilon luokkaa ja ilmeisesti kuteneita.
Iltahämärissä saatiin taas kontakteja isompiinkin kaloihin. Ensin pari kunnon tärppiä ja sitten Kabanossin heittämää Lindyä lähti seuraamaan kunnon vana. Ei tarjous kelvannut ja kala jätti jälkeensä vain kunnon pyörteet. Ei ollut ihan pieni... Mieleen jäi myös hetki kun nelosen hauki iski Lindyyn kun siimaa oli pihalla alle metri. Komeasti ampui kaukaa sivulta kiinni spinneriin!

4,6 kg

Kabanossilla tilanne päällä!



Hämärään asti heitettiin taas ja tapahtumia tuli ihan loppuun asti. Päivän saldo 14 haukea kahteen mieheen, suurin 5,4 kg. Selkeä petraus edellispäivästä vaikka vaikeaa olikin edelleen.

Mukava viikonloppu vesillä hyvässä seurassa vaikka saaliilla ei juhlittukaan!



-Suurkalastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti