perjantai 11. huhtikuuta 2014

5.4. Vaikeuksien kautta voittoon!

Aamupäivällä lähdettiin kaverin kanssa vesille kymmenen jälkeen, tarkoitus oli olla koko päivä vesillä.
Kova tuuli oli samentanut vettä laajalla alueella eikä ankkurikaan meinannut tuulessa pitää joten päivä sai aika huonon alun. Tarkoituksena oli mennä heti alkuun erääseen lahteen joka olisi tuulensuojassa ja siellä riittäisi kalastettavaa moneksi tunniksi. Kokeiltiin matkalla yksi suojaisa saarenreuna josta sain jerkkiin tärpin.
Jatkettiin kohteeseen mutta lahden suulla huomattiin pettymykseksi että siellä oli jo porukkaa joten suunnitelmat meni ihan uusiksi ja samalla motivaatio vähän lopahti. Kova tuuli rajasi heitettäviä paikkoja ja mielessä kävi jo että tuleeko kalastuksesta tänään oikein mitään. Hetken aikaa heiteltiin lahdessa muiden seassa ja sainkin jerkkiin yhden tärpin. Kalastuspainetta oli kuitenkin sen verran että lähdettiin etsimään omia mestoja.

Läheisen saarenreunasta heitettiin pieni pätkä nopeasti läpi, tarkkaan kalastukseen ei ollut mitään saumoja kun ankkuri ei pitänyt ollenkaan. Tuolta pätkältä otti kuitenkin jerkkiin päivän avauskala ja kaverille samanlaisen seurio.


Saaren toiselta puolelta kaverikin sai kalan joten saatiin sentään molemmilta munat padasta. :) Tilanne näytti kuitenkin huonolta, kovan tuulen takia ei moneen paikkaan ollut mitään asiaa eikä meillä oikein ollut mitään hajua mihin päin lähtisi. 


Evästauon jälkeen päätettiin lähteä kokeilemaan erästä lahtea joka olisi edes vähän tuulensuojassa. Lahden suulta alkoi jerkkeihin napsua puikkareita harvakseltaan, jokaisesta ankkuripaikasta jotain. Tunnelma veneessä alkoi pikkuhiljaa nousemaan ja muutaman puikkarin jälkeen löydettiin vihdoin reilummin kalaa.
Yhdestä ankkuripaikasta saatiin pieneltä alueelta kymmenkunta kalaa suurimman osan ollessa nättiä 3-4 kg kalaa. Kaloja tuli jerkeillä ja shadeilla, mutta shadeilla selvästi paremmin ja isompia. Kaverin "Cotton Candy"-värinen Fox oli ihan ylivoimainen. Itse yritin löytää ottipeliä uistinta ahkerasti vaihtamalla ja välillä sainkin aina jonkun ottamaan mutta mitään kunnon tykkiä en onnistunut löytämään. Kaverin Foxiin sen sijaan paukkui tasaiseen tahtiin.

Cotton Candy on taas kelvannut!

Seuraavatkin ankkuripaikat antoi tapahtumia ja huonosti alkanut reissu oli yhtäkkiä muuttunut ihan tapahtumarikkaaksi. Vähän väliä oli jotain tapahtumaa ja koko ajan oli tunne että hetkenä minä hyvänsä nasahtaa. Kaloja tuli kaislan reunasta ja kaukaakin kaislasta, mutta kaislan sisältä ei oikein mitään. Kun kaislanreuna oli ronkittu huolella läpi päätettiin mennä ankkuriin keskemmälle lahtea kun kalaa tuntui olevan kaukanakin kaislasta. Ja se kannatti!

Alkuun kaverille muutama hyvä tärppi ja sitten minulle nelonen PuMu-värisellä Real Eelillä. Hetki hiljaista ja sitten kelpasi kaverin heittämä "Cotton Candy" Fox. Pintakäynnin ja potkujen perusteella veikattiin 3-4 kg peruskalaksi mutta kun kala tuli veneen vierelle pysytelle syvällä alkoi vähän epäilyttämään. Kala tuli veneen vierellä pintaan ja kaveri nappasi sen samantien liplockiin. Heti oli selvää että metri rikkoutuu! Veikattiin sitä kasin kalaksi mutta jostain syystä silmäpuntari valehteli tällä kertaa pahasti ja puntariin nasahti mukavat lukemat, 9,8 kg! Mittaa pitkältä ja hoikalta kalalta löytyi 112 cm. Muutama kuva ja kala takaisin kasvamaan. Reissu sai hienon kruunauksen ja muutamat ylävitoset tuli siinä heitettyä!




Viimeisen tunnin aikana saatiin vielä muutama kala, suurimpina kaverin 5,7 kg ja minun nelonen. Kaverin "Cotton Candy" Foxiin paukutti ihan kunnolla, itse en saanut oikein mitään toimimaan ja tärpit oli harvassa.
Kahdeksan kieppeillä laitettiin kamat kasaan. Reissun loppusaldo oli 23 kalaa, keskipaino yli kolmen kilon. Yksi parhaista haukipäivistä ikinä, jälleen kerran kannatti yrittää loppuun asti vaikka alku näyttikin huonolta!

-Suurkalastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti