perjantai 5. joulukuuta 2014

4.12. Iltapisto lähimestoille

Koulun jälkeen jäi muutama tunti aikaa ennen hämärän tuloa joten päätin lähteä hetkeksi vesille. Ajan puutteen vuoksi valitsin ihan lähispotin jossa olen käynyt vain kerran aikaisemmin. Yhden jälkeen olin vesillä ja aloitin kalastuksen. Hetki tyhjää ja kaislan sisältä aukosta pienessä ajassa pari puikkaria. Sitten hiljeni, ei mitään ulkoreunassa eikä sisälläkään. Aikaa oli vähän ja mietin kuumeisesti loppuillan suunnitelmaa. Päätin tehdä pienen siirtymän eräälle reunalle jossa en ole ikinä käynyt. Tuulenvirekin osui sinne vähän.

Ensin tyhjää ulkoreunassa, sitten kaislan sisään muodostui pieni aukko. Päätin kokeilla muutaman heiton verran ja se palkittiin kahdella kalalla. Sitten taas ulkoreunaan ja tyhjää, tyhjää, tyhjää... Kokeilin monia eri värejä mut ei auttanut, hiljaista oli.

Taas näkyi kaislan sisällä pientä aukkopaikkaa, sinne siis. Ja heti kala, selkeästi tuntuvat olevan nyt ihan kusimatalassa.
Sama kuvio toistuu vielä pari kertaa kunnes iltahämärissä ulkoreunassakin on elämää, PuMu-slinkyä kehiin, pitkää stoppia ja johan nakertaa. Heti alkuun raivokas n. 2,5 kg hauki joka jää illan suurimmaksi. Pari heittoa tyhjää ja jäätävä pommi pitkään stoppiin. Ei ollut iso mutta iskipä voimalla! Vielä muutaman tärpin saan kunnes hämärä pakottaa siirtymään rantaan. Pikaisen iltapiston saldoksi jää 7 haukea, isoista ei mitään havaintoa.

Kuten kuvasta näkyy, keli oli vähän erilainen kuin mihin on viime aikoina totuttu. :)-Suurkalastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti