lauantai 20. joulukuuta 2014

Renkailemassa 17.12

 Lähdimme Suurkalastajan kanssa alueelle missä pari päivää aikaisemmin rikoin oman ennätyksen reilu 11kg kalalla. Aikaisin aamusta kohteelle ajaessamme todettiin, että kaikki matkalla olevat lahdukat olivat jäässä, huonolta näyttää. Vihdoin kohteelle päästyämme saimme suureksi pettymykseksi todeta että tämäkin alue oli jään peitossa. Takaisin autoon ja etsimään kuumeisesti avovettä. Kiertteltiin useita eri alueita, mutta turhaan. Kaikki oli jään peitossa. Pieni palaveri ja karttaa tutkimaan. Päätimme lähteä katsomaan erästä lahtea mikä olisi isomman selän vierellä. Melkein tunnin ajon jälkeen pääsimme kohteelle joka oli onneksi avoveden vallassa. Tässä kohtaa kello oli jo paljon eikä kalastukselle ollut paljoa aikaa ja fiiliksetkin olivat hiemat alhaalla. Renkaat kuitenkin vesille ja menoksi!

Aloitus lahdukka oli puoliksi riitteessä joten sitä ei kunnolla pystynyt kalastamaan. Seuraavalle reunalle kuitenkin osui tuuli paremmin, sitä siis ronkkimaan! Reuna oli hiljainen, mutta sen loppukulmalta onnistuin saaman harmaalla slinkyllä n.3kg hauen joten munat pois hökkelistä omalta osalta.

Seuraavaksi oli vuorossa hyvännäköinen lahdukka mihin tuuli osui. Tämä paikka käytiin tarkasti läpi, mutta tärpeittä jouduttiin siitä poistumaan. Hieman sivummalta onnistuin ronkkimaan puikkarin todella pitkällä stopilla tynkäkaislan seasta. Tämän jälkeen alkoi olemaan kalastettava alue koluttu läpi. Tarkka silmä kuitenkin huomasi kauempana mitättömän näköisen kaislan pätkän. Sinne siis iltahämärän viimehetkiksi!

Suurkalastaja sai heti paremman tärpin ja hetkeä myöhemmin karkuutti puikkarin, jotain elämää.. Reunaa edetessämme suurkalastaja onnistui saaman vielä pari puikkaria PuMu slinkyllä. Taas alkoi kalastatettava alue loppua ja itse päätin lähteä aloitus lahdukkaan jos sieltä olisi jää riitteet kadonneet. Suurkalastaja jäi vielä heittämään reunan uudelleen läpi. Pienen potkuttelun jälkeen pääsin perille ja jäät eivät juuri olleet sulaneet.. Yksi puikkari kuitenkin iski vauhdilla jään alta kun onnistuin heittämään slinkyn jäästä läpi. Suurkalastajakin potkutteli paikalle ja kertoi että ei enään ollut mitään tapahtumia. Tässä kohtaa oli aika lopetella joten kamat kasaan ja autoon!

Lyhyeksi jäi tämä päivä kalastuksen osalta ja saldoksi jäi 4 haukea.

-Handyy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti