sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Avovesikauden päätös!

Suurkalastajan kanssa päätimme taas lähteä alueelle mistä tänä syksynä olemme saaneet 3 kymppikalaa. Alue oli vielä edellispäivänä jään peitossa joten pienellä varauksella lähdimme kohteelle, toivoimme että plussa kelit olisivat tehneet tehtävänsä. Matkalla kuitenkin hieman alkoi epäilyttämään kun muutama lahdukka näytti olevan edelleen jäässä. Paikalle päästyämme kuitenkin voitiin huokaista syvään, avovettä!

Renkaat täyteen ilmaa ja vesille. Fiilikset olivat hyvät, koska vesi oli korkealla ja kelikin mukavan tuhnuinen. Pieni siirtymä ja perhoa veteen! Heti ensiheitoilla karkuutan noin 3-4kg kalan. Hetken päästä puikkari seurailee ja paikkoheitolla saan sen käytettyä renkaassa. Kauaa ei tarvinnut heittää kun taas puikkari pyörähtää perhon perässä! Mukavasti elämää..

Siirryn pienen rännin toiselle puolelle ja hetken heittämisen jälkeen saan noin 3kg kalan PuMu slinkyllä. Pari heittoa tyhjää ja taas kala siiman päässä, tämä puikkari kuitenkin irti. Tämän jälkeen lähdettiin lahteen josta sain marraskuussa kymppikalan. Tarkasti se koluttiin läpi, mutta tärpeittä. Seuraavaksi olikin vuorossa tehdä pieni siirtymä. Matkalla kuitenkin päätettiin heittää eräs pätkä josta usein jotain kaloja on tullut. Heti alkuun pari puikkaria tavoittelee perhoa aukoissa. Ulkoreunasta saan vielä pitkään stoppiin varovaisen töksyn. Tämän jälkeen lähdettiin potkimaan paikalle mistä Suurkalastaja on onnistunut saamaan muutaman metrikalan tänä syksynä, suurimpana 10.8kg. Tämäkin paikka heitetään tärpeittä läpi, nihkeää...

Suurkalastaja jää luodolle pitämään taukoa ja itse potkin edeltä reunalle mihin tuuli osui mukavasti. Tämä syvemmän reunan pätkä ei ole hirveästi kaloja koskaan antanut, mutta jotenkin oli sellainen fiilis että nyt voisi olla tilanne eri.. Heti ensiheitoilla saan mitättömän oloisen heilautuksen PuMu slinkyyn ja paikkoheitolla sama toistuu. Kolmas heitto samoille hollille ja todella hidasta uittoa kehiin. Pitkään stoppiin mukava kopautus ja vastarista on selvää ettei ole puikkari siiman päässä! Muutama raskas potku ja kala irtoaa.. Prkl...  Jatkan reunan heittämistä saaden vielä yhden varovaisen tärpin. Suurkalastajakin saapuu paikalle ja lähdemme lipumaan myötätuuleen reunaa. Kauaa ei tarvitse heittää kun joku ryskäisee voimalla siimat käsistä pitkän stopin päätteeksi. Tässä tilanteessa en saa kunnon vastaria ja kala menee menojaan..  Hetken vielä yritän jos kala innostuisi muista väreistä, mutta turhaan. Takaisin PuMua kehiin! Heitonmitan sivummalla saan todella varovaisen tärpin jonka onnistun tällä kertaa tartuttamaan ja heti on selvää että Suurhauki on siimanpäässä kun kala tulee pintaan riehumaan! Kauaa ei tämä kaveri jaksa vääntää ja saankin sen muutaman spurtin

jälkeen kauhottua liplockiin. Tämä kala oli imaissut slinkyn syvälle... Kala pussiin ja potkutellaan rantaan punnitushommiin. Tälle hieman hoikemmalle kaverille kertyy mittaa 105cm ja painoa 8.6kg :) Jes, päivän pelastaja! Parit fotot ja kala takaisin omaan elementtiinsä.

Tämän jälkeen menikin pitkään tapahtumitta.. Eräältä kulmalta Suurkalastaja onnistuu saamaan puikkarin ja karkuuttamaan toisen. Itselläkin sama kuvio, puikkari ylös ja toinen irti. Hetki vielä heitetään tyhjää ja sitten alkaa olla aika lopetella.

Kalat olivat todella varovaisella päällä ja pelkästään PuMu kiinnosti kaloja todella hitaalla uitolla höystettynä. Nihkeän päivän saldoksi jäi 5 kalaa, mutta onneksi yksi isompi saatiin näytille asti. Tähän oli hyvä päättää avovesikausi ja seuraavaksi odotellaankin jäitä!

-Handyy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti