tiistai 9. joulukuuta 2014

7.12. Vaikeuksien kautta voittoon!

Sunnuntaina vesille neljättä päivää putkeen. Hyvää keliä oli luvattu, kovaa lounaistuulta, pilvistä ja nousevaa vettä. Odottavainen fiilis oli kun aamulla ajeltiin mestoille. Mutta niinkuin usein ennenkin, taas kerran sääennusteet pettivät. Ekat 10 minuuttia saatiin kalastaa pilvikelissä, sitten alkoi aurinko paistaa! Se vähän latisti fiiliksiä. Handyy nappasi het lähtörannasta puikkarin ja itsekin avasin pelin ekalla heitolla kun kilon puikkari pamautti raivolla slinkyyn. Siihen syönti sitten kuolikin. Handyy kävi heittämässä tutun luottolahden tärpeittä läpi. Itse kävin oman luottoreunan tarkasti läpi eri perhoilla ja karkuutin pari kalaa, siinä kaikki.

Kello lähestyi puolta päivää ja reissun saldona oli toistaiseksi nuo kaksi aloituskalaa. Pieni puhelinpalaveri ja päätettiin tehdä epätoivoinen siirtymä erääseen lahteen jossa emme ole aiemmin käyneet. Tässä vaiheessa itsellä alkoi olla jo luovutusfiilis, kahluuhousut vuoti toisesta lahkeesta ja onnistuin vielä aamulla naksauttamaan selän jotenkin jumiin ja se oli nyt pirun kipeä. Suoraan sanottuna vitutti olla vesillä ja se ei ole hyvä juttu. :D

Duppelhugg!
Saavuttin uuteen lahteen ja Handyy sai heti puikkarin ja karkuutti toisen vähän paremman, ehkä nelosen kalan. Selkäkipu ja motivaation puute vaivasivat minua sen verran että makoilin pitkään vain rantakalliolla. Vihdoin sain kaivettua viimeiset motivaation rippeet kehiin ja päätin jatkaa kalastusta. Oliivi-oranssiin slinkyyn iski heti puikkari. Kohta siiman päähän eksyi paskasärki-värinen slinky johon sain aamulla pari tapahtumaa. Se tuntui olevan päivän peli, karkuutin heti yhden kalan ja kohta sain kolmosen ylös asti. Samaan aikaan Handyylla kurkku kiinni, eli tuplatärppi! Heti perään karkuutin puikkarin ja sain yhden ylös asti. Nämä kaikki lyhyeltä pätkältä pienessä hetkesssä. Selkeästi piristymisen merkkejä ilmassa!

Saavuttiin pieneen kivikkoiseen lahteen jota reunusti kaislikko. Annoin Handyyn heittää sen läpi ja kävin itse niemen takana. Siellä oli aika ilmeetöntä mestaa enkä sieltä kaloja tavoittanut. Ei ehkä kylmän veden mestaa, karikkoa ja melko mitätöntä kaislan reunaa. Pian alkoi niemen takaa kuulua lupaavaa huutoa, Handyylla oli suurhauki punnituspussissa! Potkin paikalle ottamaan kuvat päivän pelastajasta. Mittaa kalalla oli tasan 100 cm ja painoa 8 kg. Nätti kala ja maistui tässä vaiheessa aika hyvälle! :)
Paskasärki on kelvannut
Handyy jäi heittämään lahdukan loppuun ja itse päätin tehdä pidemmän siirtymän reunalle jossa olisi kalastettavaa päivän viimeisille hetkille asti. Siiman päässä oli edelleen hetki sitten toiminut paskasärki-slinky. Montaa heittoa ei tarvinnut heittää kun kävi puikkari irroitettavana. Pari heittoa tyhjää välissä ja sitten tarjottiin hyvää kalaa. Olin tilanteessa ihan pihalla ja kunnon vastaisku jäi tekemättä. Luulin puikkarin iskeneen perhoon. Kohta kala kuitenkin alkoi käännellä päätään laajalla liikkeellä, irtosi ja jätti muhkeat pyörteet jälkeensä.

Kala tuntui nyt olevan jopa vähän otillaan, sillä kohta oli taas kala kiinni. Tämä parin kilon kala kävi jo pariin kertaan siiman päässä kunnes jäi vihdoin kiinni. Taas muutama heitto tyhjää ja kala kiinni! Selkeästi parempi kala siiman päässä ja kelasin siimat sisään. Pienet väännöt ja paksu hauki liplockissa. Päätin huvikseen punnata kalan lähirannassa vaikkei se mikään jäätävän iso ollutkaan. Paksulla kalalla oli painoa 6,3 kg. Pari kuvaa ja omalta osalta viikonlopun paras kala takaisin kasvamaan!

6,3 kgHandyy tuli samalle reunalle ja heitettiin loppuilta perätysten valuen pikkuhiljaa myötätuuleen autolle päin. Tapahtumia tuli tasaiseen tahtiin mutta tartutusongelmat alkoi vaivata. Suurin osa kaloista tippui. Yhden kalan sain vielä ylös asti ja Handyy pari. Handyylla oli yksi ehkä isompi kiinni ja omasta slinkystä n. nelosen kala iski ohi, muuten kalan koko oli loppuillan peruspuikkaria.
Aamuun verrattuna iltapäivä oli yhtä juhlaa ja päivän päätteeksi saldo oli yhteensä 17 kalaa ylös asti. Suurin tuo Handyyn kasi. Kyllä se vaan niin on että yritys palkitaan, kannatti yrittää loppuun asti vaikka alku olikin hankala tänään! :)

-Suurkalastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti