tiistai 9. joulukuuta 2014

5.12. Lahnahelvetissä

Handyyn kanssa lähdettiin perjantaina aamusta vesille. Lähtiessä vielä vähän arvottiin kohdetta, päätettiin suunnata erääseen lupaavan lahteen josta on kokemusta vain parin reissun verran. Keskikoko on siellä ollut nättiä noilla parilla reissuilla ja isoa kalaakin tuntuu lahdessa olevan. Sinne siis!

Päivän parhaaksi jäänyt Handyyn +4 kg
Aamuhämärissä liikkeelle ja Handyylle tarjotaan isoa kalaa heti avausheitoilla. Valitettavasti tuo varmuudella iso hauki irtoaa...
Aloituspätkältä Handyy napsii vielä kolme nättiä kalaa renkaaseen, suurimman ollessa 4 ja 5 kg väliin.
Itse olen ihan yössä, ekaan tuntiin karkuutan yhden puikkarin ja saan kylkilahnan. Handyykin nappaaa ihan samasta kohtaa rokastuslahnan mistä itsekin. Muutenkin lahnaa tuntuu olevan liikkeellä ihan tarpeeksi, kaislat heiluu ja vesikin on ilmeisesti niiden takia samentunut.

Aloitusreunalta karkuutan vielä yhden arviolta nelosen kalan ja Handyy saa pari tärppiä, sitten on aika siirtyä lahden toiselle reunalle. Handyyn perhoon iskee heti parin kolmen kilon hauki ja itse karkuutan yhden. Se saattoi kyllä olla lahnakin. :D
Koluamme pienen kaislojen muodostaman lahdukan läpi joka on osoittautunut pelipaikaksi. Handyy saa pari tapahtumaa mutta kumpikaan niistä ei suostu tulemaan ylös asti.

Potkitaan ulkoreunalle ja lähdetään liukumaan myötätuuleen. Jos alkupätkällä oli lahnaa niin tällä sitä vasta onkin! Kaislat heiluu koko ajan ja on vaikea heittää perholla sellaista heittoa että ei osuisi lahnoihin. Handyy saa nopeaan tahtiin useamman kylkilahnan, itse jään tärppien asteelle. Onneksi. Epätoivo meinaa iskeä, miten hauki voi löytää perhon täältä lahnahelvetistä?

Päivän pelastaja omalta osalta
Pidempi siirtymä ulommas, vesi kirkastuu eikä lahnoja näy. Fiilis vähän paranee, ja Handyy ottaakin heti ekoilla heitoilla puikkarin. Itsellä on edelleen munat tukevasti padassa, huikeeta! Vihdoin puikkari iskee mutta ryssin senkin. Handyy tulee perässä ja ottaa ilmeisesti saman kalan ylös. On se kova! Hetki eteenpäin ja näen kun kylki välähtää perhon perässä. Ei voi olla totta, ohi.... Hätäinen paikkoheitto ja kyllä, se on siinä! Munat padasta jäätävällä 45 cm hauella! Se jääkin omalta osalta päivän ainoaksi kalaksi. Hämärään asti heitetään ja Handyylle vielä pari kalaa, itse heitän tyhjää. Päivän saldo Handyylle 9 kalaa, itselle 1. Suurin Handyyn +4 kg.


-Suurkalastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti