keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Suurhaukia liikkeellä

Suurkalastajan kanssa lähdettiin alueelle missä pariviikkoa takaperin oli mahdollisuus huippupäivään kun karkuutimme 3 +metrikalaa joista suurin olisi voinut olla kerhokala.

Univelat painoivat miestä ja aamulla oli vaikeuksia päästä sängystä ylös joten aamu pääsi hieman venähtämään, onneksi ei pahasti. Renkaat vesille ja heti alkuun 20 min siirtymä pitkälle reunalle missä riittäisi päiväksi heitettävää aluetta. Lähdettiin lipumaan reunaa myötätuuleen ja melkein ensiheitoilla Suurkalastaja karkuutti pari kalaa. Itse tulin perässä saaden yhden puikkarin ja karkuuttaen toisen. Tämän jälkeenkin hiljeni pitkäksi aikaa tutun teeman mukaan. Hyvän näköistä pätkää koluttiin läpi tapahtumitta.

Saavuttiin rikkonaiselle alueelle ja eräästä kaislankärjestä Suurkalastaja sai avauskalansa, puikkarin. Jatkoimme reunaa ja saavuimme kohdalle mistä Suurkalastaja karkuutti viimeksi metrisen. Täysin samasta kohtaa missä viimeksikin, Suurkalastajan perhoa viedään raskaammin! Muutama hyvä potku ja kala tuleen pintaan jolloin perho lentää suusta.. Ei ehkä kerhokala, mutta ei varmasti paljoa olisi jäänyt uupumaan. Hetken heittämisen jälkeen saan itsekkin kalan siimanpäähän ja kohta olikin nätti arviolta +5kg kala liplockissa. Pari kuvaa ja kala takaisin. Tämän jälkeen heitettiinkin pitkään tapahtumitta.+5kgSaavuimme lahdukkaan mistä onnistuin viimeksi karkuuttamaan 2 +metrikalaa ja muutenkin paikalla oli silloin karkeampia kaloja enemmän. Nyt kuitenkin paikka oli aivan kuollut. Olin jo lahdukan viimeisellä kulmalla kun olin jo päättänyt tehdä pienen siirtymän, päätin kuitenkin heittää vielä yhden heiton ja se kannatti! Tunsin pehmeän imaisun ja vastari tuottaa tulosta! Kala tulee pintaa riehumaan ja samassa voi todeta että saattaa olla suurhauki. Hetki tiukkaa vääntöä ja melkoinen sikaniska tulee pintaan renkaan vieressä ja toisella yrityksen saan kalan kauhottua liplockiin, jes! Tämä kaveri oli "tempaissut huolella mökkiin" paskis slinkyn :) Veikkailtiin +8kg kalaksi.  Kala pussiin ja potkuttelemaan rantaa kohden. Hieman pääsi paksu selkä hämäämään ja kalalle kertyikin painoa 8.9 kg ja pituutta 103.5 cm. Parit fotot ja kala takaisin :) Tämän jälkeen kalastettiin hetki tyhjää ja sitten olikin aika lopetella kun muut velvotteet uhkaavasti painoivat päälle joten ilta jäi heittämättä.Taaskaan ei kappaleilla juhlittu, mutta isompia oli liikkeellä. Hankalan päivän saldoksi jäi 5 kalaa.

-Handyy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti