maanantai 22. joulukuuta 2014

Pilkkikauden avaus!

Lähdimme neljän hengen voimin eräälle matalavetiselle metsälammelle mistä edellisinä vuosina on tullut karkeempia ahvenia. Rannalle päästyä alkoi hieman epäillyttämään pääseekö ollenkaan jäille, sen verta huonolta jäät näytti. Pienen kikkailun jälkeen lopulta päästiin jään päälle. Ei muutakun kairaa esiin!

Heti alkuun kaverit sai useampia ahven tapahtumia ja yhden puikkarin. Esimmäisellä reijällä sain muutamia nousuja tasurille, mutta näin matalassa vedessä ei kaikuluotaimesta saa oikein hyötyjä irti joten laitoin sen loppupäiväksi pois käytöstä. Ensimmäinen tunti kului omalta osalta tärpeittä.

Myöhemmin kaveri onnistui saamaan +400g raitapaidan ja karkuuttamaan toisen hieman isomman. Hauki tapahtumiakin oli ollut kun pari tasuria oli niiden matkaan lähtenyt, joten päätin laittaa samalle alueelle pari täkyä uimaan.. Kauaa ei tarvinnut odottaa kun sain pari vientiä, mutta näitä en kuitenkaan saanut tartutettua. Samalla sainkin tasurilla kauden ekan ahvenen:) ~250g On tää pilkkiminen vaan hauskaa hommaa!

Kauden ensimmäinen tasuri ahven :)
Myöhemmin hieman sivummalta sain  eräältä reijältä ensin 460g ahvenen ja heti perään karkuutin isomman. Hetkenpäästä vielä samalta reijältä sain 560g ahvenen. Oli kyllä mukavat fiilikset kun pilkkikauden ensimmäinen +500g ahven polkaisi tasuriin 2m vedestä:) ! Samoihin aikoihin kauempaa kuului myös huutoja isommista raitapaidoista, jopa lähelle kilokalasta..

560g ja 460g
Tässä kohtaa hieman ahventen syönti hiipui, mutta hauet sen sijaan tuntui heräävän hetkeksi. Pienessä ajassa sain 4 vientiä joista 2 ylös asti, puikkareita. Muut velvotteet alkoi painaa päälle joten oli lopetettava. Porukka kasaan ja samalla katsottiin päivän yhteis saldo. Muutkin olivat saanet eripuolelta järveä parempia ahvenia, suurin mukavat 935g/40cm! Yhteensä yli 500g ahvenia oli 4kpl ja useampi yli 400g raitapaita. Top-10 ahventen keskipaino oli 450g, joten melko mukavan alun sai pilkkikausi! Jäillä tuli oltua reilut 3 tuntia, joten melko lyhyeksi jäi tämä päivä. Pääsipä kuitenkin avaaman pilkkikauden!
Kauden eka täkyhauki!

935g/40cm
Päivän suurimmat

-Handyy


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti