keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

9.7. Kesän ensimmäinen onkireissu, paljon paremmin ei voisi alkaa...

Vihdoin ja viimein pääsin tekemään kesän ensimmäisen onkireissun. Tarkoitus oli lähteä ongelle vasta tänä iltana mutta en millään malttanut odottaa vaan kävin jo yöllä ottamassa tyhjät pois.
Saavuin rantaan tutulle paikalla kahden jälkeen yöllä, sitä ennen olin virittänyt välineet valmiiksi ja käynyt ostamassa ABC:ltä maissia syötiksi.
Rannassa mäskit veteen ja onget heti perään. Viisi minuuttia myöhemmin on ensimmäinen kohdekala kuvattavana, 800 g suutari. Todella hyvä alku!




Tuon ensimmäisen kalan jälkeen hiljenee hetkeksi ja seuraavan tunnin aikana saan vain varovaisia tärppejä. Sitten syönti virkoaa ja kaloja alkaa vierailla rannalla tasaiseen tahtiin. Suutarit tarjoavat kevyillä välineillä hienoja väsytyksiä ja fiilis on korkealla. Yön kolmas suutari on jo paremman kokoinen ja vanha ennätys 1,91 kg on vaarassa rikkoutua. Se on siinä ja siinä, vaaka näyttää 1,90-1,92, tuomitsen 1,90 kg niin ei mene ainakaan yläkanttiin. :) Mittaa kalalla on 48 cm ja lasken sen tietysti takaisin uimaan muutaman kuvan jälkeen.




Onnistun saamaan vielä 5 kpl suutareita joista suurimpana 1,55 kg yksilö. Reissun kruunu tulee viimeisillä hetkillä ennen poislähtöä kun maissisyöttiin iskee iso ruutana. Varovainen väsytys ja pääsen tuulettamaan uutta ruutanaenkkaa. Parannusta tulee huimat 10 g, kalan strategiset mitat ovat 1,60 kg/43 cm. Todella hieno kala ja fiilikset katossa!



Kaiken kaikkiaan todella hieno reissu, itse asiassa yksi parhaista onkireissuista ikinä!

-Suurkalastaja

2 kommenttia:

  1. Liekö sama rutsku minkä sain 8.7. illalla ennen Brasilia - Saksa matsia https://dl.dropboxusercontent.com/u/8549836/IMAG0383.jpg

    VastaaPoista
  2. Saattaahan tuo vaikka ollakin. :)

    VastaaPoista