torstai 1. joulukuuta 2016

30.11 Jääkausi part 2

Jäät kerkesivät jo kerran menemään huonoon kuntoon, mutta pakkasjakson jälkeen uskalsi lähteä katsomaan jää tilannetta. Pienellä varauksella rymyttiin aamuhämärissä järvelle Juhon kanssa. Laiturin päästä kairattiin koe reikä ja positiivisena yllätyksenä jäätä olikin jo +10cm. :) Ei muutakun reikä rivistöä kairaamaan!

Kauaa ei tarvitse odotella kun pariin Juhon vapaan iskee hauki, kumpikaan ei ole koolla pilattu. Peli kuitenkin auki! Kohta iskee omaankin vapaan. Näen kuinka vippa helähtää ja painuu hieman alaspäin ja jää siihen laukeamatta pystyyn, huikkaan Juholle, että nyt voisi olla isompi kala. ( ei ole ensimmäinen kerta kun isompi hauki tekee näin). Lähden vavalle ja pienen odottelun jälkeen vippa helähtää pystyyn ja pääsen tarjoamaan vastaria, on se iso! Muutamat rajut spurtit ja avannon kierrot kunnes päästään näkemään kala, se ei meinaa taipua kasin avantoon, joka herättelee ajatuksia kymppikalasta. Kohta saadaan kala reikään ja siitä matolle, tää on kymppi!! Kalalle kertyy pituutta huikeat 117cm, mutta vaaka kertoo sillä olevan painoa "vain" 9,1kg. Pitää ihan varmistaa toisella vaa`alla. Hieman ihmetyttää kun kalalla on kuitenkin ihan normi paksuinen selkä. Joka tapauksessa erittäin hieno fisu :) Parin kuvan jälkeen se sujahtaa takaisin.
Seuraava kala ottaa taas omaan vapaan. Juoksen viennille ja näen kuinka puola tyhjenee hitaasti. Vastaria kehiin ja taas saan todeta siiman päässä olevan iso kala! Huikkaan Juhon paikalle laittamaan vapautusvälineet esille. Ensimmäisen näköhavainnon jälkeen ajattelemme kalan olevan jotain samaa luokkaa kuin aikasempi iso, se kuitenkin taittuu helposti putkeen, joten ei se taida kuitenkaan olla niin iso. Hetken väsytyksen jälkeen matolla lepäilee taas hieno hauki! Mittaa tällä on 107cm ja painoa 7,75kg. Nyt on nättiä! :)


Palaillaan leiriin odottelemaan seuraavaa vientiä. Se napsahtaakin kohta Juhon vapaan ja jäällä käytetään keskikarkea hauki. Seuraava kala osuu omaan vapaan ja vastarin jälkeen on selvää, että siiman päässä riehuu jälleen suurhauki :) Tämä kala on todella pirteä ja se tuntuu siiman päässä päivän parhaalta kalalta. Tiukat väännöt ja päästään ottamaan taas mittoja isosta hauesta! Tämä yksilö on 110cm pitkä ja se painaa 8,45kg. Aika hurjaa menoa!Tämän jälkeen käytämme jäällä vielä useamman perushauen ja sitten hiljenee. Keskipäivän jälkeen saamme vain pari pienempää haukea. Se ei kyllä hirveästi haittaa :). Päivän saldoksi jää 11kpl haukia.

-HannuEi kommentteja:

Lähetä kommentti