maanantai 13. lokakuuta 2014

Renkailemassa 11.10

Pitkästä aikaa pääsi kellumaan rannikolle tällä kertaa perhovapa kädessä. Lähdimme tutkimaan Iso Jiin kanssa uusia paikkoja ja tarkoituksena oli panostaa perhoiluun. Iso Jiilläkin oli ensimmäistä kertaa perhovapa kädessä :) Lähdimme aikaisin aamusta vesille. Ensimmäisen kalakontaktin sain jo lähtörannasta ensiheitoilla kun Iso Jii oli vielä kuivalla maalla. Tämän jälkeen olikin sitten hiljaisempaa tunnin verran kunnes Iso Jii löysi kalaa eräästä pienestä lahdukasta. Puhelimessa Iso Jii kertoi että ulkoreunalla on paljon kalaa liikkeellä ja salakat saa kyytiä. Itsekkin lähdin potkuttelemaan paikkaa kohden. Perille päästyä Iso Jii oli käyttänyt renkaassa yhden kalan ja saanut useita tärppejä. Tartuttaminen alkavalla perhouralla vielä hieman hakusessa. Itsekkin aloin paikalla heittämään, mutta kalat olivat tuntuneet siirtyvän kaislikon sisälle ajamaan pikkukalaa perhon ulottumattomiin, isompiakin näytti olevan seassa. Iso Jii  käytti renkaassa vielä tuhdissa kunnossa olleen noin 3.5 kiloisen hauen, perhoennätykseen parannusta :P Tämän jälkeen paikka hiljeni ja siirtymä takaisin autolle.





Pienen tauon jälkeen aloimme heittämään lähtörantaa toiseen suuntaan. Heti ensimmäisellä heitolla slinkyäni tavoittelee hieman nätimpi kala.. Paikkoheitto tuottaa tulosta ja napakan tärpin jälkeen alkaa ihan kiva vääntö perhovehkein. Hetkenpäästä olikin kala liplockissa ja arvioin sen noin vitoseksi. Vaaka pysähtyikin lukemiin 5.4kg, taas näytti olevan maha piukassa kalaa..






Jatkamme kalastusta samoilla hollilla ja taisi yksi tyhjä heitto olla välissä, kunnes peräkkäisillä heitoilla kävi kalat renkaassa, suurempi reilu parinkilon. Parin tyhjän heiton jälkeen käy taas pienempi kala renkaassa. Ihan mukavasti tapahtumaa! Muutaman tyhjän heiton jälkeen raivokas tärppi ja kala lähtee vauhdilla kohti kaislikkoa, nyt on parempi! Kala veteli pitkiä spurtteja suuntaan ja toiseen. Hieman oudolta kuitenkin tuntui siiman päässä... Siima näytti pyörivän, joten ajattelin kalan tarttuneen jostain muualta kuin suusta.. Totuus paljastuikin kun pyrstö vilahti pinnassa slinkyn kera..  Pitkän aikaa sai kalaa väsyteltyä kunnes sain kalan liplockkiin ja siitä punnistuspussiin. Pituutta näytti olevan kivasti, mutta aikan hoikan näköinen. Potkuteltiin rantaan ottamaan mitat kalasta. Pituutta löytyi 112cm ja vaaka pysähtyi lukemaan 8kg.  Muutamat kuvat kalasta ja takaisin omaan elementtiinsä päivystämään. Hieman tunnelmaa latisti se että kala oli ulkoa kiinni.. Mahdollisesti iskenyt ohi ja jäänyt pyrstöstä kiinni?





Tämän jälkeen saatiin vielä kummatkin samasta kohtaa pienemän kalan tärpit. Siirryttiin hieman eteenpäin ja nurkan takaa paljaistui mökkikäytävä missä näytti olevan hyvin kalaa. Salakat sai kyytiä ja samaan aikaan näkyi useampia haukia pinnassa salakoiden perässä ja nätimpiäkin näytti olevan seassa. Näitä emme kuitenkaan saanut ottamaan mihinkään. Vedessä kävi useampia perhoja, kumeja, ja spinnereitä. Kalaa oli reilusti tarjolla, mutta emme kovasta yrityksestä saaneet tärppiäkään.. Seuraavan kulman takana oli matala pätkä missä ei oikein perhoa pystynyt kunnolla uittamaan ja vesi oli sameentunutta. Spinnerillä sain muutamia tärppejä ja yhden puikon ylös. Siirryttiin lahdukan toiselle puolelle ja ensiheitoilla sain spinnerillä noin nelosen. Tämän jälkeen vaihtui spinneri perhoon. Pitkän hiljaisuuden sain varovaisen tärpin ja se jäikin ainoaksi tapahtumaksi tältä pätkältä. Päätimme siirtyä takaisin paikalle missä aamulla Iso Jiillä oli hyvin tapahtumia. Perhoa sai uittaa rauhassa mutta spinnerillä sain kaislan sisältä ronkittua useempia kaloja joista suurin osa 2-3 kg väliltä. Tähän oli hyvä lopettaa, sen verta hämärää alkoi olemaan. Loppu saldoksi jäi 14 kalaa suurimman osan ollessa 2-3kg luokkaa. Kamat autoon ja menoksi...  Eipäs mennäkkään. Auto ei starttaa. Voi v.... Akku simahti. Onneksi saatiin lähellä olevasta talosta apuvirtaa ja matka jatkui. Sen verta myöhäiseksi meni ettei seuraavana aamuna tullut lähdöstä mitään ja uusi akkukin piti käydä ostamassa.  Enään ei kerennyt kohdepaikalle ajella, päätimme mennä lähivesille muutaksi tunniksi mistä saatiin ronkittua 8 kalaa, joista suurimmaksi jäi Iso Jiin perhoa puraissut reilu nelonen. Yksi vauraampi noin metrikala seuraili tarjoustani pariin otteeseen ottamatta kuitenkaan kiinni.
























Mukavaa oli taas kerran ja kiitokset Iso Jiille seurasta!


 -Handyy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti