perjantai 13. maaliskuuta 2015

Avovesikauden avausta

9.3
Maanantai aamuna auton nokka kohti viime syksyisiä paikkoja. Paikalle tultua sain "ilokseni" huomata että lahdukassahan on vielä mukavasti jäätä. Pakkohan sitä oli kumminkin kausi avata, joten sinne sekaan vaan..
Heitettävät paikat oli todella kortilla, jään ja samean veden ansiosta. Kuutisen tuntia vedin tärpitöntä kunnes päätin luovuttaa. Perinteistä poikkeamatta avovesikauden avaus oli jälleen MP hommia :D



12.3
Edellis reissusta hieman viisastuneena suuntana oli tällä kertaa kirkkaammat vedet. Renkaan sain vesille kolmen maissa. Rannassa oli jonkinlainen kaistale jäätä, joka ei onneksi aivan ulottunut kaislan reunaan asti. Tällä kertaa veden väri ei ollut ainakaan ongelmana, perho näkyi helposti pariin metriin. Keli ja fiilis olivat sen verran hyvät että tyhjän pyytämisenkin kelpuuttaa :) Eikun vispaamaan...

Pari-kolme tuntia oli vierähtänyt ilman tapahtumia ja uusi lahdukka alkoi jo avautua pärstän eteen.
Täällä ei näkynyt paljoa jäätä, joten luultavasti tyngän kalastus saattaisi onnistua. Slinkyä rehujen sekaan, eikä aikaakaan kun kilon puikko paukutti kiinni. Jes, avovesikauden avaus kala!
Pieni hetki tyhjää, puna-keltainen slinky uimaan ja heti puikkari kiinni. Hämärään asti tuli puikkareita mukavan harvakseltaan.

Riitettäkin alkoi muodostumaan hyvää tahtia ja heitteleminen vaikeutui sen verran että oli hyvä lopetella.


Perhovavalla oli taas pitkästä aikaa mukava vääntää, vaikkei kalojen koolla juhlittukkaan.
Saldona 6 haukea, kokoluokkaa 1-2kg. Kaikki kalat tyngän seasta.

-Kabanossi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti