maanantai 28. huhtikuuta 2014

26.4. Vaikea päivä hienossa kelissä

Lauantaina käytiin kaverin kanssa heittämässä 8 h reissu. Rannasta lähdettiin liikkeelle vähän ennen kahta ja heitettiin iltakymmeneen asti.
Lähdettiin vähän kauemmas paikoille jonne saman kaverin kanssa tehtiin huippureissu pari viikkoa sitten, silloin päivän saldona oli 3 yli metristä.

Ottilahdesta saatiin heti alkupätkältä muutamia kontakteja spinnereihin kaislan sisältä ja pari kalaa veneeseenkin asti, suurempi laiha ja kutenut 4,2 kg.



Sitten heitettiin hetki tyhjää kunnes kaislan sisältä iski kaverin heittämään Real Eeliin selkeästi parempi kala joka kuitenkin irtosi lähes samantien. Hiukan harmitti, otteista päätellen ei ollut todellakaan ihan puikkari kyseessä.
Lahden perältä saatiin muutama kala spinnereillä, suurimpana kaverin 4,6 kg/94 cm käärme.

4,6 kg antautuu
4,6 kg/94 cm

Kuuden jälkeen tehtiin siirtymä lahtialueelle josta Kabanossin kanssa onnistuttiin pääsiäisenä saamaan lähes kaikki reissun kalat. Vesi oli täällä samentunut mutta ei ollut kuitenkaan toivotonta maitokahvia.
Tynkäkaislan sisältä onnistuin saamaan yhdestä ankkuripaikasta spinnerillä pari haukea joista suurempi n. kolmonen. Hetkeä myöhemmin kaverille parin kilon kala, sitten tapahtumat loppuivat kokonaan.
Da Bush on kelvannut jälleen
Muutama ankkuripaikka vielä heitettiin mutta kaloja ei vain kuulunut. Kutu oli selvästi vielä päällä, sen verran lätisi rantakaisloissa.


Iltahämärä alkoi painaa päälle ja mietittiin kuumeisesti mikä on seuraava siirto. Päätettiin heittää yksi ihan uusi lyhyt pätkä ja sitten panostaa illan viimeiset hetket paikkaan josta Kabanossin kanssa saatiin pääsiäisenä pari kontaktia metriluokan kaloihin.
Ensimmäinen paikka tarjoili tyhjää ja siirryttiin illan viimeiselle spotille. Taisi olla toinen heitto niille holleille missä oli havaintoja metrikaloista ja spinneriä vietiin. Tärpistä ei tuntunut puikkaria isommalta mutta jälleen kerran arviot meni pieleen. Kala tuli syvällä venettä kohti ja arvasin heti ettei ole ihan puikkarista kyse.
Kohta oli päivän pelastus liplockissa, 6,1 kg/97 cm.


6,1 kg/97 cm

Tuon jälkeen vielä pari kalaa joista suurempi reilu kolmonen, sitten oli aika lähteä ajelemaan takaisin. Päivän saldo kahteen mieheen 11 kpl joten ei ollut kovin hurjaa ottia. Spinnerit jälleen ihan ylivoimaisia antaen kaikki kalat. Parhaiten puri hopeiseen Savagearin Da Bushiin.

-Suurkalastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti