maanantai 17. marraskuuta 2014

15.-16.11. Vaikea vklp merellä

Oltiin kolmen miehen voimin perinteisellä joka syksyisellä haukireissulla. Kalastus oli hankalaa koko viikonlopun ajan, tapahtumat oli harvassa ja kaislojen edustat ihan täynnä ärviää joka vaikeutti kalastusta kun rehu tarttui koukkuihin tuon tuosta. Edes spinnerbaitilla ei pystynyt kunnolla kalastamaan pahimmissa puskissa. Kaiken kukkuraksi vesi oli todella alhaalla joka vielä korosti tuota rehuongelmaa.

Lauantai alkoi hyvin kun ekalla heitolla 4,5 kg jedda haki pinkkikeltaisen Busan vitaikon seasta. Aloituspätkä antoi vielä pari muuta tapahtumaa ja odotukset vähän nousi. Loppupäivä meni kuitenkin todella hiljaisissa merkeissä, pari tärppiä ainoastaan.

4,5 kg ekalla heitolla
Sunnuntaina lähdettiin eri suuntaan. Alku oli vaikeaa ja ensimmäinen tunti heitettiin tyhjää. Sitten 30 cm Real Eel kelpasi vitaikon seassa ja vähän parempi kala kiinni. Pienet väännöt ja laiha suurhauki liplockissa. Nopea mittaus antoi kalalle pituudeksi 100-102 cm, painoa löytyi 6,4 kg. Parit kuvat ja tämäkin suurhauki pääsi jatkamaan kasvuaan mereen. :)

6,4 kg +100 cm
Tuon jälkeen nopeaan tahtiin useampi 1,5-3 kg kala, sitten hiljeni hetkeksi.
Loppupäivä meni taas rauhallisemmissa merkeissä, ihan kuollutta ei sentään ollut vaan harvakseltaan tuli tapahtumia. Muutamia 1-2,5 kg kaloja vielä veneeseen saakka ja joitakin tärppejä päälle.
Päivän kovin peli oli ruskea 30 cm Real Eel shallow rigillä, sillä tuli saman verran kaloja kuin jerkeillä mutta keskipaino oli selkeästi jerkkejä parempi.

+3 kg
Viikonlopun kokonaissaldo kolmeen mieheen oli n. 15 haukea joten kovin hääppöistä ei syönti ollut. Mukavaa kuitenkin oli niinkuin vesillä aina! Nyt muutama päivä muita juttuja, jos vaikka loppuviikosta seuraavan kerran vesille...

-Suurkalastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti