perjantai 15. toukokuuta 2015

Parit järvireissut


Vesille ei ole juuri koko keväänä kerennyt kun asepalvelus vie suuren siivun ajasta, mutta kuitenkin pari reissua järvelle nyt takana. 


9.5 Suuntasimme kaverin kanssa eräälle järvelle katsastamaan kudun jälkeistä tankkausta. Juuri odotuksia ei ollut sillä kyseinen järvi on osoittautunut erittäin vaikeaksi. Reissu sai kuitenkin positiivisen alun kun kaveri kepitti toisesta ankkuripaikasta arviolta +4kg jeddan pumu pigillä. Seuraava ankkuripaikka tarjosikin paremman otuksen kun kaverin oma tekemän kumin inhaloi kitaansa  7kg/95cm  jedda! Tälle kaverille oli juuri maistunut suurehko lahna :)
7kg/95cm


Tämän jälkeen seuraava ankkuripaikka tarjosi yhden tärpin jonka jälkeen teimme lyhyen siirtymän. Siirtymällä uistelimme joka tuotti 3 perusjeddaa joista suurin  taisi olla n3kg. Seuraavaksi olikin tarkoitus panostaa erääseen lahdukkaan joka osottautuikin ihan pelipaikaksi. Jokaisesta ankkuripaikasta saimme tapahtumia, mutta hieman oli tartutuksen kanssa ongelmia. Peruskaloja käytimme kuitenkin muutamia veneessä, kaverin väsäämät pumu kumit olivat selkeästi kalojen mieleen. Molemmille tarjotiin myös kerran jotain vauraampaa, mutta näitä emme harmiksemme saaneet tartutettua. Eräästä ankkuripaikasta kaveri onnistuikin  saamaan 2 nättiä arviolta +90cm jeddaa :P Tämän jälkeen meininki hyytyi tyystin kun aurinko tuli esiin.. Muutaman tunnin vielä yritimme tapahtumitta. Loppusaldoksi taisi jäädä 9 kalaa joista suurin tuo seiska.



14.5 Suuntasimme samalle järvelle. Aloitimme taas samoilta paikoilta kun viime reissulla. Heti ensimmäisestä ankkuripaikasta sainkin spinnerillä yhden peruskalan. Seuraava ankkuripaikka tarjosi kaverille 89cm jeddan joka kelpuutti jälleen spinnerin.


89cm


 Kolmatta ankkuripaikkaa olimme heittäneet jo pitkään tapahtumitta. Vedessä oli käynyt useita eri vieheitä kunnes valitsin siimanpäähän ruskean L koon snackbaitin, pitkä heitto myötätuulen ja ensimmäiseen stoppiin vihainen koppasu jonka jälkeen muutama puikkarimainen ravistus, ajattelin ettei siimanpäässä ole mitään peruskalaa ihmeempää. Tämän jälkeen kala lähtikin venettä kohden pohjia pitkin joten huikkasin kaverille että ottaa haavin varmuudeksi lähelle. Veneen vierellä pääsenkin näkemään että siimanpäässä on suurhauki! Muutama lyhyt spurtti veneen alle ja kala haaviin :) Fiilikset oli hyvät kun omalta osalta kauden ensimmäinen metrikäs lepää haavissa !:) Nopeasti kala mitoille ja parit fotot. Leveä selkäiselle, mutta tyhjävatsaiselle kalalle kertyy painoa 7.75kg ja pituutta 105cm.




Kala takaisin omaan elementtiinsä ja homma jatkuu. Tämä ankkuripaikka ei enään kaloja tarjonnut. Seuraavaksi siirtymä viimereissulla kaloja antaneelle spotille. Matkalla vedettyihin vaappuihin osuikin muutama peruskala. Pitkään heitimme tätä lahdukkaa ja taas tuntui olevan kaloja paikalla. Saimme sekalaisesti spinnereillä ja kumeilla peruskaloja, joista suurin oli 3-4kg luokkaa. Joka ankkuripaikka tarjosi jotain elämää joten mielenkiinto pysyi vahvasti yllä. Tässä vaiheessa oli kaloja käynyt veneessä 9kpl. Tämän jälkeen kaveri halusi kokeilla erästä mitättömän näköistä pätkää johon tuuli osui mukavasti. Ankkuri veteen ja heti ensiheitoilla jokin iskee todellisella voimalla kaverin uittamaan kumiin. Ei ole kuulemma koskaan ollut yhtä jäätävää tärppiä.. Jäämme haravoimaan tätä paikkaa tarkasti ja myöhemmin saankin 40cm eeliin varovaisen pusun samoilta holleilta. Muuta tapahtumaa tässä ei ollut joten uusi ankkurointi heitonmatkan päähän. Tästä saimmekin useita tärppejä joista kaveri onnistui käyttämään veneessä pari peruskalaa. Tämän jälkeen homma  kuolikin ihan tyystin ja seuraavat ankkuripaikat tarjosivat pelkkää tyhjää. Tähän olikin sopiva lopettaa.

Reissun saldoksi jäi 11 kalaa joista suurin tuo vajaa kasi :)

-Handyy






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti