sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Muutamia reissuja

Vesillä on tullut käytyä joka viikko muutamaan kertaan ilman kummempia tuloksia. Vedenlämmöt ovat järvellä tippuneet vihdoin useammalla asteella ja pieniä merkkejä paremmasta on ollut jo ilmassa. Uistelu on alkanut antaa tapahtumia tutuilta kylmän veden paikoilta. Toki liian helppoa ei ole ollut mutta eipä ole päässyt pitkästymäänkään. :) Yhdellä nopealla iltapäiväreissulla irrottelin yksinään 12 haukea ja välillä tuntui ettei kerkeä edes tupakkaa sytyttämään kun koko ajan oli kädet täynnä töitä. Suurhaukea ei ole vielä veneessä näkynyt, yksi mahdollinen ehdokas roikkui eräällä reissulla hetken aikaa kiinni. Sunnuntaina osui mukava tuplätärppi tyynellä järvellä kun molemmat plaanarit lähtivät pakittelemaan samaan aikaan. Omalta puolelta veneeseen nousi reilun parin kilon hauki, kaveri pisti paremmaksi ja väsytti omalta puoleltaan todella upean värisen 5 kg hauen joka onkin suurin mitä olen edes nähnyt pariin kuukauteen. :)




Huomion arvoista on ollut se että vanha kunnon Westin Jätte ei ole kaloille kelvannut juuri ollenkaan, tarjottu on sekä 17 cm että 23 cm mallia eri väreissä mutta kun ei niin ei. 14 & 17 cm Sepen Tuurit ovat sitten toimineet todella hienosti ja viimeistään nyt lyöneet itsensä läpi ykkösketjuun. Väri on myös viime aikoina ollut tärkeä ja usein on ollut niin että vain yhteen vapaan on löytynyt toimiva väritys ja kaikki kalat ovat sitten tulleet siitä yhdestä ja samasta vavasta, muiden vapojen ollessa oikeastaan vain tiellä. Täytyisi varmaan hankkia muutamasta vaapusta tuplakappale näitä tilanteita varten. :)

Sepen Tuuri pelittää

Parit viime aikojen jigikeikat ovat olleet todella vaikeita. Kuhia löytyy kaiulla kyllä mutta todella vaikea niitä on saada ottamaan. Toisella reissulla veneessä ei käynyt yhtään mittakuhaa, ainoastaan alamittaa ja sitäkin niukasti. Viime reissulla jäätiin yhteen ainoaan kuhaan, se oli sentään mukava 52 senttinen jolle kelpasi 4" K.P. Baitsin Hybrid Worm 7 m penkalla uitettuna.

52 cm kuha

Eilen käytiin pitkästä aikaa Handyyn kanssa vesillä, oltiin muutama tunti järvellä haukea kalastamassa. Keli oli hieno mutta kala nihkeellä purulla, uistellen saatiin pari kalaa ja heitellen muutama enemmän. Hannu napsi useamman kalan mustakultavalkoisella Pig Shad Juniorilla,
parhaana paksurunkoinen kolmeplussa.


Nyt onkin edessä viikko haukien ja ahventen etsintää Saimaan selillä, laittelen rapsaa kun palailen reissusta. Saattaahan sitä facebookin puolelle ilmestyä väliaikatietojakin jos jotain sattuu vahingossa saamaan. :)

-Suurkalastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti