keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Parit haukireissut

18.2. Suuntasin ihan uudelle paikalle, tarkoituksena oli panostaa 9m monttuun muutoin matalalla alueella. 10 aikaan aamusta pääsin virittelemään syöttejä monttuun ja sen reunamille. Tämän jälkeen aloin etsimään sopivia syöttejä pilkkien ja isoja särkiparvia löytyikin montun päältä. Pariin vapaan elävä syötti ja sitten odottelemaan vientiä. Sitä saikin sitten odottaa hetken..  Paria vapaa pidin sitkeästi kokopäivän keskellä monttua eri syvyyksillä ja taas paria vapaa siirtelin aktiivisesti, "etsien" haukia. Päivä alkaa käymään vähiin, mutta vientejä ei kuulu. Sitkeästi yritän pimeään saakka ja illan hämyssä tuleekin melko raju syöntipiikki, nimittäin kaksi vientiä :D Toinen montun reunalta 6m vedestä joka päättyy hylkyyn, toinen sitten syvimmältä alueelta 3m pohjan yläpuolelta n.150g ahveneen. Juoksen viennille ja nopeasti vedän vastaria, painoa tuntuu kivasti! Kauaa ei tämä kala jaksa vääntää ja kohta matolla lepää nätti hauki! Ajattelin kalan olevan metrin luokkaa mutta mittanauha näyttää 95cm, ei pitkä kala mutta nyt on runkoa ihan kivasti! Painoa tälle kertyy 7.1kg. Parin kuvan jälkeen pulska järvihauki potkaisee itsensä takaisin avantoon.Tämän jälkeen yritän vielä hetken mutta alkaa olemaan melko pimeää joten kamat kasaan ja rantaan. Melko ankea päivä uudella paikalla mutta yksi nätti kala vetää kuitenkin reissun plussan puolelle! :)







23.2  Oli tarkoituksena lähteä ihan uudelle järvelle mikä on ollut jo pitkään mielessä. Aamulla uni maittaa joten lähtö venähtää tunnilla. Matkalla sitten mieli muuttuukin ja päätän jäädä tutulle järvelle, mistä löytyy mukavasti nättiä kalaa. Nyt ei ehkä ole paras olosuhde uusien pienien järvien tutkimiseen kun jäälle on juuri satanut 20cm lunta. Virittelen vavat paikalle missä alkutalvella oli paljon kalaa. Hetken päästä tulee vienti ja jäällä käy pienempi hauki. Kohta toisenkin vavan vippa nousee ja kipitän paikalle, vastarin jälkeen on selvää että nyt on parempi! Raskas otus vetää muutaman hyvän spurtin ja irtoaa päänravistuksen saattelemana... Prkl... Siinä saattoi olla suurhauki. Uutta syöttiä tilalle ja odottelemaan. Kohta tuleekin vienti erääseen vapaan missä oli suuri kuollut särki syöttinä. Tämä kuitenkin on vienyt syötin ennenkuin pääsen vetämään vastaria. Tämän jälkeen homma muuttuukin hiljaiseksi. Kello tikittää jo yli puolen päivän ja saldona on vain yksi pieni hauki. Päätän siirtää vavat alueelle missä en ole käynyt sitten avovesikauden jälkeen. Pari vapaa viritän matalaan 1m veteen ja muut hieman syvemmälle. Kohta alkaakin kilinää kuulua matalassa olevan vavan luota ja pienen painin jälkeen jäällä käy n3kg hauki mikä on perus kokoa tälle järvelle. Kohta toiseenkin matalle viritettyyn vapaan tulee vienti, mutta tämä päättyy hylkyyn, täällähän on kalaa! 2 vapaa jätän syvempään veteen ja kaksi vien matalaan. Tämän jälkeen alkaakin tapahtua.. Vientejä tulee mukavasti ja jäällä käy nopeaan tahtiin 1-3.5kg haukia, muutama tuplatärppikin oli :) Illan hämyssä alkaa hieman hiljenemään. Syvemmällä alueella yhdessä vavassa oli n200g ahven joka oli uinut tyhjää koko iltapäivän. Juuri katselen tämän vavan vippaa kun se sujahtaa todella rajusti avantoon jonka jälkeen nousee pystyyn! Juoksen vavalle ja vedän vastarin, kala oli muutaman metrin kuljetuksen jälkeen hylännyt syötin.. Tarkempi katselu osoittaa että döörin puola oli hieman jäätynyt joten kala ei ollut saanut vapaasti siimaa..  Tämän jälkeen saan vielä pari vientiä joista toisesta käy jällä n2kg hauki.  Sitten onkin aika vetää kamat kasaan.


Päivän saldoksi jäi 12kpl haukia joista suurin osa oli 2-3.5kg luokkaa. Mahdollisuuksia oli suurhaukeenkin mutta ei tällä kertaa tule näytille saakka..

-Handyy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti