torstai 4. helmikuuta 2016

Pienen järven kiloahven

Tänään herätyskello soi jo hyvissä ajoin ja kohdejärven jäillä olin vähän ennen auringonnousua.
Päällä oli sellainen kutina että tänään saattaisi olla jopa pientä syönnöstä.
Ensimmäisen reijän kairasin kuuden metrin veteen ja tavaraa näkyi heti kaijussa. Pitkään ei mennytkään ensimmäiseen ja sen reijän viimeiseen tärppiin. Seuraavalla reijällä oli muutama paksumpi viiva joista toinen kävi täräyttämässä vertsuun, ei vaan tartu.. Muutamilta seuraaviltakin reijiltä tuli jokunen hassu tärppi.
Vähän ajan päästä uutta reikää seitsemän metrin veteen. Jonkin aikaa olin jo ehtinyt heilutella tasaria kun tavaraa alkoi suoltamaan normaalia muutamaa viivaa enemmän. Nousuja tuli mutta tärppeihin ei vielä päästy. Puna-mustaa vertsua veteen ja tärppejä alkaa tulemaan, mutta eivät jostain syystä tartu millään (seuraavalla kerralla kyllä lähtee lisäkoukkua kehiin...). Yhtäkkiä kalat katosivat kaijusta ja paksu tasuria kohti nouseva viiva ilmestyi näkyviin. Pientä värisytystä, kala painalsi kiinni ja jotain painavaa oli siiman päässä. Heti ajattelin että "stna:n hauki"... Mutta pian putken päähän ilmestyikin iso ahven, kauhealla kiireellä possu ylös ja vedellä täytettyyn lootaan uimaan. Mittaus, punnitus, vapautus vehkeet esille. Aluksi arvion hiukan yli kilon kalaksi, mutta yllätyin todella kun mittaa löytyi 47 cm ja painoa 1,52 kg. Huhuh, enkkoihin lähes 400g parannus! Toimenpiteiden jälkeen särkien kouluttaja sai vapautensa ja vasta sitten oli tuuletusten aika.



Vähään aikaan kalastuksesta ei tullut mitään ja pitelin hiukan pidennettyä lakisääteistä. Loppuaikana sain vielä jokuset tärpit, mutta pääasiassa otin rennosti, nauttien hienosta päivästä ja auringonpaisteesta.

Todella hyvin mennyt päivä, saldona vain yksi kala, mutta koko korvasi määrän.. Kaikki tapahtumat tulivat pieniin vertikaaleihin, näillä tartutus prosentti oli muiden päivien tapaan aivan luokaton :D Tämän kalan jälkeen ei paljoa haittaa vaikka loppukauden pilkkireissut olisi tyylipuhdasta munasoppaa.


Torstaina kävin katsastamassa erästä hieman tummavetisempää järveä. Ylös nousi yksi puikkari ja joku painava kala pääsi irti.

-Kabanossi

1 kommentti:

  1. Onnittelut jälleen. Teidän porukalla onnistaa lähes joka reissulla :D Meillä päin ei oo vähään aikaan päässy kehumaan kaloilla.

    VastaaPoista