perjantai 23. toukokuuta 2014

22.5. Karkuutusten ilta

Lähdettiin Kabanossin ja Amatöörikalastajan kanssa vesille neljän jälkeen ja heitettiin ihan iltahämärään asti.
Aloituspaikaksi valittiin ehdottamani ihan uusi kulma joka osoittautuikin ihan lupaavan oloiseksi. Pari ekaa ankkuripaikkaa oli vielä hiljaisia, mutta kun saavuttiin alueen parhaimman näköiseen kaislankärkeen alkoi tapahtua.
Ensin heittämääni Lindyyn tärppi jonka mokasin kun seurasin samalla Amatöörikalastajan ja Kabanossin välistä heittokisaa. :D Heti perään Amatöörikalastajalle tärppi samasta kohtaa ja sitten minulle hyvä kala kiinni kaukaa veneestä. Muutama riuska potku ja sitten irti, hetken aikaa oli aika tyhjä olo niinkuin aina kun karkuuttaa ison. Ei voi mitään, näitä sattuu..

Avauskala, 5,1 kg
Pari seuraavaakin tärppiä jäi vain tärpiksi ja taisi siinä joku seuriokin tulla. Ei vain meinannut millään pysyä ja meinasi vähän hermoja kiristää. Vihdoin Lindyyn rouhaisi pirteä kala, ei tuntunut ihan puikkarilta muttei niin isolta kuin se irti päässyt. Ihan kiva avauskala reissulle, 5,1 kg.



Seuraavaksi lähdettiin vähän tutummille paikoille joilla oli ollut hyvää meininkiä edellisiltana.
Saavuttiin kohteeseen ja päätettiin kokeilla vähän uutta kaislanpätkää kun oli niin hyvännäköistä reunaa. Lindyllä sainkin siitä heti reilun kolmosen ja Amatöörikalastajalle pari tärppiä mutta ei vain pysynyt.
Seuraavassa ankkuripaikassa kippari Amatöörikalastaja jatkoi karkuutusputkea, taisi kolme kalaa käydä siiman päässä mutta kaikki irtosi jostain syystä... Kunnes vihdoin kurkku armahti kipparin kovan yrityksen! :D Kabanossilla kävi joku paremman tuntuinen kala siiman päässä mutta tuttuun tyyliin sekin irtosi. Itse onnistuin saamaan samasta ankkuripaikasta juuri lahnan syöneen 4,6-kiloisen ja lahnan joka iski spinneriin veneen vieressä jääden kyljestä kiinni?

4,6 kg Da Bushilla

Sitten siirtymä kuumimmalle paikalle ja samantien alkoi tapahtua. Kaikilla tapahtumia sieltä täältä mutta tuttu linja jatkuu. Ei pysy ei sitten millään... Pari normikalaa veneeseen asti sentään ja sitten on Kabanossin vuoro ottaa munat padasta, Grinderiin iskee nätti vitonen. Amatöörikalastajallekin tarjotaan hyvää kalaa, kunnon vana seurailee spinneriä 10-15 m mutta ei ota....

Kabanossin tasan vitonen Grinderillä
Heitonmitta eteenpäin ja sama meno jatkuu. Tapahtumia melkein koko ajan mutta ei pysy. Amaröörikalastajalla taisi irrota kolme kalaa putkeen ja itsekin ryssin oikein huolella. Sitten Kabanossi näytti miten homma hoidetaan ja tartutti Pigin spinneriin keskeltä kaislikkoa nätin 6,5-kiloisen. Muutama kuva, punnaus, ylävitoset ja takaisin kasvamaan!

6,5 kg/96 cm sinikromi Pigillä

Hetki eteenpäin ja oli oma vuoro onnistua. Kala kävi jo parilla heitolla pyörähtämässä spinnerin perässä muttei jäänyt kiinni. Kabanossi päätti ottaa videota ja kerrankin oli tuuria matkassa kun kala sitten polkaisi kiinni juuri silloin. Ihan ok kala, 5,2 kg. Ottipelinä kelta-ruskea Lindy joka toimi muutenkin hyvin.

5,2 kg
Tuossa video kalasta:
                                      
5,2 kg hauki Lindyllä

Hetken aikaa saatiin vielä nauttia lyhyestä tärppivälistä, mutta kun aurinko meni puiden taakse kuoli syönti ihan kokonaan. Ei mitään, ei mistään. Käytiin vielä heittämässä aloituspaikkakin paluumatkalla jos se iso ottaisi vielä uudelleen mutta ei ottanut.

Mukava reissu hienossa kelissä ja joku kalakin sentään saatiin vaikka olikin välillä aika tuskaista karkuutusten takia. 13 kalaa veneeseen asti, suurimmat siis 6,5 kg/96 cm, 5,2 kg/94 cm, 5,1 kg, 5,0 kg & 4,6 kg.
Kaikki kalat spinnereillä, kaksi parasta oli kelta-ruskea Lindy ja sinikromi Pigi.

-Suurkalastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti