tiistai 27. toukokuuta 2014

Kalamaraton Turku

Amatöörikalastajan kanssa päätettiin läpällä osallistua kalamaratoniin. Mitään tietoa tai kokemusta ei tulevista paikoista ollut, jotenka odotuksiakaan ei ollut. Tavoitteeksi laitettiin 10 lajia, jo tuokin tuntui kovalta.

12:00 kisa starttasi ja päätettiin suunnata eräälle pienelle joelle, josta jotain saattaisi saada. Heti paikalle tultua Amatöörikalastaja vetäisi aloitus pinnaksi hauen, kohta tuon jälkeen tulikin salakka, kiiski ja särki. Hetken vielä yritettiin turvan toivossa, jonka jälkeen päätettiinkin siirtyä merelle.

Suunnitellulle paikalle tultua päätimmekin vaihtaa paikan, koska ranta oli täynnä arskanpalvojia. Kohtuu läheltä löysimme pienen laiturin johon päätimme mennä, vaikka paikka ei näyttänytkään ollenkaan houkuttelevalta. Onget veteen laskettuamme alkoi puskea urakalla salakkaa ja kiiskeä. Jonkunaikaa näitä jouduimme kestämään, kunnes puolenkilon lahna hyväksyi tarjouksemme. Kohta lahnan jälkeen nousikin kolmipiikki, pasuri, ahven ja yllätykseksemme sekaan löysi myös mustatäplätokko. Hetki taas vierähti, kunnes Amatöörikalastajan onki taipui paremmin ja kohta pinnalle tuli möyrimään komea sorva (600g). 

Ja eikun kalat starttipaikalle näytille...

Näytille viennin jälkeen kävimme halistenkosken alapuoleisella suvannolla josta saimme 11 lajimme, säyneen. Illan hämärtyessä suuntasimme nokan kohti ruissaloa. Lirkkiminen mielessä kömmimme rantakivikkoon, josta saimme melko nopeasti kivisimpun. Hankaloittavana tekijänä oli se että pienin koukkumme oli kokoa 16.... Yön myötä onnistuimme vielä kauhealla kikkailulla koukuttamaan kymmenpiikin, tämä jäikin viimeiseksi lajiksemme. Kisaa oli vielä 6h jäljellä ja päätimme lopettaa, kun hapot alkoivat olemaan liian kovat.


Kisasta jäi mukava fiilis ja ylitimme mukavasti omat tavoitteemme, tulevana vuonna uudestaan :) Lopputulos siis 13 lajia.

-Kabanossi



2 kommenttia:

  1. Hienoa, että uskalsitte ottaa osaa. 11 lajia ensimmäisessä kisassa ei ole huono tulos ja tuosta on suunta vain ylöspäin. Harmi kun emme tavanneet Ruissalossa, olisimme vineet lainata teille lirkkejämme. Toivottavasti ensi vuonna tapaamme uudestaan Kalamaratonin merkeissä, nyt tiukkaa lajitreeniä ja ensi vuonna kohti uutta kymmenlukua.

    t:Juha Salonen Skes Taimentiimi

    VastaaPoista
  2. Korjataan sen verran että lopputuloksemme oli 13 lajia. :) Kiitokset!

    VastaaPoista