tiistai 27. toukokuuta 2014

Järvimetrinen!

Lauantaina kävin ennen pelin alkua hetken aikaa rannalta heittämässä pienellä rehevällä lammella. Kyseessä sama lätäkkö jossa kävin myös alkuviikosta.
Tosi hiljaista oli ja avauskalaa sai odotella pitkään. Pari pientä sain lyhyellä reissulla ylös asti ja muutama tärppi päälle. Nyt ei ollut yhtään varmaa havaintoa vähänkään isommista yli kolmosen kaloista joihin tuolta yleensä edes jonkun kontaktin saa.

Eilen sunnuntaina 25.5. lähdin pidemmälle reissulle järvelle. Rannassa olin heti aamulla viiden jälkeen.
Venerannassa välineitä viritellessä kävi jo hauki viereisen ruohotupsun luona jahtaamassa pikkukaloja ja päätin siitä yrittää perhopopperilla. Taisi olla toinen heitto kun hauki iski komeasti popperiin mutta ei tarttunut.

Vene vesille ja nokka kohti pelipaikkoja. Hetken soutamisen jälkeen olin kohteessa ja kolmannella heitolla iski avaushauki slinkyyn. Normaali järvipuikkari, kilon luokkaa.
Jatkoin kalastusta ja tapahtumia tuli tasaiseen tahtiin. Kala tuntui olevan ihan hyvällä otilla ja normivehkeillä eli spinnereillä ja Minnareilla olisi kappaleita saanut varmasti hyvään tahtiin. Nyt halusin kuitenkin heittää perhoa joten jätin muut vehkeet vähemmälle uitolle.

Noin tunnin kalastuksen jälkeen kävi popperin perässä pyörähtämässä selvästi parempi kala. Hetken aikaa kunnon vana seurasi mutta ei iskenyt ja veneen vierellä pyörähti pois jättäen mukavat pyörteet. Tahkosin paikkaa vielä parilla eri perholla mutta kala ei enää näyttäytynyt.

Aamun edetessä tapahtumat väheni ja pari luottopaikkaakin petti. Sitten saattoi taas löytyä keskittymä josta sai muutaman kontaktin putkeen. Välillä tuli kala parillakin heitolla putkeen. Koossa ei ollut juhlimista, sitä normaalia alle kakkosen kalaa. Hauskaa kuitenkin oli perhovehkeillä!

Aamupäivällä tuuli koveni ja jouduin vaihtamaan paikkaa vähän suojaisempaan. Taivaalle alkoi kasaantua pilviä ja näytti siltä että luvattu sade oli saapumassa. Hetken päästä tulikin kova sadekuuro ja juuri silloin iski slinkyyn vähän raskaammin. Siimaa oli pihalla muutama metri ja heti tunsi että on selkeästi vauraampi kaveri siiman päässä. Kala ei järjestänyt mitään älyttömän raivokasta taistelua vaan lähinnä pyöri lyhyessä siimassa pohjia pitkin eikä meinannut tulla pintaan vaikka miten painosti. Siinä oli 8# perhovapa mukavasti mutkalla! Muutamia syöksyjäkin kala toki teki muttei onneksi kovin syvälle kortteikon sekaan. Muutaman minuutin jälkeen pääsin haavimaan nätin järvihauen ja olin aika varma että nyt menee kyseisen järven enkka uusiksi. Ja niinhän se meni, hienon värisellä otuksella oli mittaa 103 cm ja painoa löytyi 7,4 kg. Muutama kuva ja takaisin kasvamaan tietenkin!





Tuon jälkeen homma muuttui todella vaikeaksi. Pilvetkin väistyi ja aurinko alkoi paistaa. Parhaimmillaan taisi mennä melkein pari tuntia ilman kalaa, ja ajattelinkin jo mahdanko olla enää edes samalla järvellä. :D Harvoin on noin hiljaisia hetkiä tuolla, yleensä edes puikkareita tulee tasaiseen tahtiin huonollakin syönnillä. Varsinkin tähän aikaan vuodesta kun on ehkä kauden parhaat syönnit menossa.
Iltapäivällä keli taas pilvistyi ja uusi lyhyt sadekuuro meni yli. Vähän ennen tuota kalatkin piristyi. Yhdessä ankkuripaikassa vaihdoin pitkän hiljaisuuden päätteeksi siiman päähän Kabanossin tekemän sinivalkoisen CFD:n. Parin heiton päästä sain sillä heti reilun kakkosen joka piti härnätä ottamaan vasta veneen vierellä kikkailemalla. Pari heittoa tyhjää ja taas kala kiinni. Uutta heittoa ja taas kala kiinni mutta irtosi... Ottipeli löytyi ainakin hetkeksi!



Seuraavalla mestalla oli myös pientä syöntiä päällä, kymmenkunta kalaa ylös lyhyeltä pätkältä ja karkuutuksia päälle. Sitten tapahtui taas sama kuin aiemminkin, eli aurinko alkoi paistaa ja syönti kuoli ihan kokonaan. Pari hajakalaa veneeseen asti ja muuten tyhjää.
Illalla rantaan kaikkensa antaneena, reissu taisi kestää kellon ympäri ja vähän ylikin.
Haukia kävi veneessä 35 kpl ja reilusti tapahtumia päälle. Suurimpana siis tuo seiska, loput olikin sitten puikkarikokoa. Ottipelinä tinselit ja slinkyt, mitään selvää ykköstä ei löytynyt. Tuo isoin puraisi kuvassa näkyvää psycho-väristä pikkuslinkyä.



Kaiken kaikkiaan tosi mukava reissu, on tuo hauen perhokalastus vaan hieno laji! :)

-Suurkalastaja

2 kommenttia: