sunnuntai 4. toukokuuta 2014

3.5. Järvikausi auki!

Eilen järvikauden avaus kaverin kanssa vaihtelevassa kelissä. Välillä paistoi aurinko ja välillä satoi rakeita... Enpä ole ennen ollut vesillä yhtä vaihtelevassa kelissä. :D

Tutuilta kevätpaikoilta tuli tapahtumia tasaiseen tahtiin läpi reissun. Selkeästi parhaiten tapahtumia tuli tuulen alta, yhdessä vaiheessa eksyttiin vähän tyynempään kulmaan ja tärpit loppui siihen paikkaan. Kalat löytyivät odotetusti tynkäkortteikon seasta joten se rajasi heitettävät vieheet Minnareihin ja spinnerbaitteihin.

Viitisen tuntia oltiin vesillä ja 21 haukea käytettiin veneessä. Suurin osa perus järvikalaa max. 2 kg, seassa kuitenkin pari mukavaa poikkeusta, 4,3 kg/91 cm & 4,7 kg/84 cm. Painavampi oli kyllä selkeästi ollut ruoka-aikaan kotona, sen verran oli tuhdissa kunnossa. Mukava nähdä joskus tuon mallisia järvihaukiakin, yleensä lähinnä merellä tulee tuollaisia patukoita vastaan!
Kappaleita parhaiten Minnareilla mutta suurimmat puraisi spinnereihin. Räikeät värit pelasi parhaiten, mm. keltainen ja oranssi.

4,3 kg
4,7 kg





Mukava avaus järvikaudelle eikä malttaisi odottaa että pääsee uudelleen!

-Suurkalastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti