maanantai 2. kesäkuuta 2014

1.6. Yksi iso pelastaa

Eilen käytiin Amatöörikalastajan kanssa muutaman tunnin iltapistolla. Tällä kertaa otettiin suunnaksi ihan uudet paikat ja ajomatkaa kertyikin reilusti hyvässä kelissä.
Heti aloituslahdesta saatiin ensimmäiset tapahtumat, kipparille pari tärppiä ja minulle reilu kolmonen kelta-ruskealla Lindyllä.


Eka lahti oli nopeasti koluttu läpi joten eikun uutta kehiin. Kulman takaa löytyi mukavan näköinen pieni lahdukka johon tuulikin osui sopivasti. Ensimmäinen ankkuripaikka tarjoili pelkkää tyhjää vaikka kaikenlaista tavaraa kävi vedessä. Sitten ehdotin kipparille että kokeillaan vielä yksi ankkuripaikka lahdukan toiselta reunalta ennenkuin vaihdetaan kokonaan paikkaa. Siinä oli sellainen mukava kulma johon tuulikin osui hyvännäköisesti. Oli sellainen fiilis että siitä voisi iskeä...

Vene ankkuriin ja ekalla heitolla sitten lähdettiin 30 cm Real Eeliä viemään kaislanreunassa. Tärppi oli kova mutta alkuun kala ei tuntunut puikkaria suuremmalta. Kala kuitenkin junnasi syvällä ja nopeasti selvisi ettei ole ihan puikkarista kyse. Kala laittoi kunnon matsin pystyyn, reilu 4 minuuttia joutui vääntämään vaikka välineet ei olekaan sieltä kevyimmästä päästä. Vihdoin kala liplockiin ja punnituspussiin, muutama kuva ja takaisin kasvamaan. Ei niin iso miltä väsytyksen aikana vaikutti, mutta kuitenkin ihan nätti 7,5 kg/98 cm.




Loppuilta kuluikin sitten tosi vaikeissa merkeissä, kierrettiin todella hyvännäköisiä paikkoja ja tarjottiin vaikka mitä mutta ei vaan saatu juonesta kiinni. Yksi puikkari vielä loppuillan aikana veneeseen asti ja parit tärpit päälle. Iltahämärissä oli selkeästi isoa kalaa kaislan sisällä, sillä pari kertaa nähtiin oikeasti kunnon vana mutta minkäänlaista kiinnostusta niillä ei ollut spinnerbaitteja kohtaan. 

Vaikean illan saldo oli siis kolme kalaa joista kaksi kelta-ruskealla Lindyllä ja tuo suurin puri 30 cm Real Eeliä ambulanssi-värisenä.
Kiitokset kipparille mukavasta reissusta!

-Suurkalastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti