maanantai 16. kesäkuuta 2014

Yö kalassa kuhien kiusana !


Tarkoituksena oli  viettää lauantain ja sunnuntain välinen yö/ilta eräällä järvellä kuhien pään menoksi. Aika tyhjiltä pohjilta jouduttiin liikkeelle lähtemään kun ensimmäinen jigireissu tälle järvelle. Suurkalastaja on kyllä jo hieronut aikasempina vuosina tuttavuutta järven kuhiin uistelemalla. Reissulle intoa ja poltetta antoikin tieto siitä että järvessä on mahdollisuus tavoittaa isompiakin kuhia :).
  

Siirtymä kartasta katsotulle paikalle oli muutama kilometri, joten päätimme uistella siirtymän ja hieman katsella kaiusta löytyisikö mistään kiinnostavaa näyttöä. Kohteena oli laajahko 3m patti, joka kartasta näyttikin ihan mielenkiintoiselta. Uistimiin ei tullut mitään tapahtumia, vaikka kaiku vähänväliä piirsikin muhkeita pikkukalaparvia ja yksittäisiä kaaria niiden läheisyyteen. Hieman olisi tehnyt mieli jäädä näitä kokeilemaan vertikaalijigaten, mutta päätettiin kuitenkin jatkaa matkaa kohdepaikkaan. 



Ensin yritettiin patin reunalta tavoittaa kaloja vertikaalijigaten. Suurkalastaja saikin samantien tärpin ja itselle muutama nousu välivesistä jigille, muttei kuitenkaan kiinni saakka. Tuuli oli hieman liian kova vertikaalijigaamiseen ja hankaloitti touhua sen verran että päätettiin ankkuroida patin reunaan ja yrittää heittäen. Heti tulikin muutamia tärppejä, ahvenia.. Kuitenkaan ei yhtään näytille asti saatu vaan jäivät varovaisiksi tönäisyiksi. Seuraavaksi päätettiin siirtyä patin toiselle laidalle. Hieman yritettiin hakea kalaa kaiun kanssa ja niitä lopulta löytyikin. 

Ankkurointi patin reunalle ja jigiä veteen! Tärppejä ei jostain syystä kuulunut vaikka varmasti kuhia oli penkassa tarjolla. Hieman alkoi jo innostus lopahtaa kun ei kuulunut eikä näkynyt..  Päätin heittää reilusti matalan päin sieltä lähes samantien jigiin kova kopsu, jes kuhakontakti! En kuitenkaan ollut hereillä joten tämä jäikin vain tärpiksi. Tärppi herättikin molemman unesta sai uutta yritystä päälle. Tapahtumia alkoikin matalan puolelta tulla hyvin ja kohta olikin veneessä käynyt 15kpl kohdekaloja, tosin ei isompia. Kello oli jo hieman puolenyön paremmalla puolella kun otti selkeästi hiljeentyi.

 Päätimme piruuttaan yrittää uistellen ja muutama veto patin yli tuottikin tuplatärpistä kuhat :) . Tämän jälkeen jigikeppiä käteen ja uutta yritystä heittäen patin päältä. Kuhia ei jostain syystä oikein kuulunut, yhden hieman paremman kalan sain ronkittua ja sillä painoa löytyi rapea kilo.  


 Tässä vaiheessa odotukset isommista alkoikin hiipua.. Suurkalastan ehdotuksesta uusi ankkurointi taas sivummalle pattia. Hetken hiljaisuuden jälkeen Suurkalastajalle napakka tärppi ja hetken väännön jälkeen olikin mukava kuha haavissa! :) Painoa tälle kertyi 2110g ja pituutta 59cm Jes! Suurkalastajalle uusi jigivälinein pyydetty kuhaennätys :) pikaiset kuvat ja kala takaisin elementtiinsä päivystämään. 




Muutaman heiton jälkee Suurkalastajalle kova tälli, selkeästi parempi kala, siinä samassa itsellekkin hyvä pamautus ja kala kiinni! Otteista päätellen ei ollut ihan pieni, kala ei millään tullut näytille ja potki tasaisesti pohjalla pysyen, ison kalan otteet! Tässä vaiheessa kummallakin oli mielessä useampi kiloinen kuha! Hetkeä myöhemmin kala tulikin pintaan ja todellinen koko selvisikin. Kala haaviin ja kala mitoille. 1950g/58cm. Mukava kala kuitenkin :)         Todella voimakas ja pirteä yksilö kokoisekseen! 








Tämän jälkeen otti hiipuikin ja muutama ankkurointi tarjosi yksittäisiä kuhia. Loppusaldoksi jäi 23kpl kuhaa, ihan hyvä ensimmäinen jigireissu tälle järvelle! Ensireissulla jo helpottaakin kun hieman tietoa paikoista. :)


-Handyy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti