sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Järvihauestusta

Alkuviikosta tuli käytyä parina päivänä järvellä haukikalassa tosi huonoin tuloksin.
Toisena päivänä olin kelluntarenkaalla ihan uudella järvellä. Muutaman tunnin heittely antoi 5 haukea joista suurinkin jäi kiloon. Yksi vähän parempi oli tarjolla mutta ei jäänyt kiinni. Todella vaikea ilta ja nuo ainoat kalat piti ronkkia Minnow Spooneilla ruohikon sisältä.


Pari päivää myöhemmin olin sitten kotivesillä liikkeellä. Päätin aloittaa ihan venerannan viereisestä kortteikosta kun en ollut siinä vielä tänä kesänä käynyt. Yhdestä ankkuripaikasta onnistuin saamaan kolme puikkaria ja ajattelin että kala on ihan hyvällä purulla, sillä harvemmin tuosta paikasta saa yhtä haukea enempää.
Sitten lähdin normipaikoille ja heitin loppureissun melkein tyhjää. Yksi vähän parempi kala löi Minnarista kerran ohi, siinä kaikki. Ei edes yhtä tärppiä enää. Reissun saldoksi jäi siis nuo kolme haukea.
Huonoin reissu vuosiin tuolle järvelle!

Eilen 28.6. kävin kelluntarenkaalla eräällä uudella pikkujärvellä. Monesti olen mennyt siitä ohi mutta kalalle en ole vielä kerennyt. Nyt päätin kuitenkin lähteä kun kelikin parani illaksi.
Alkuun oli tosi vaikeaa ja heitin tyhjää aika pitkään. Oikein ihmettelin miten oli niin hiljaista, paikka nimittäin oli todella hyvännäköinen eikä kelissäkään mielestäni ollut vikaa.

Lopulta pääsin juonesta kiinni ja kaloja alkoi napsua tasaiseen tahtiin. Hauet oli ihan keskellä kaislikkoa ja niille tuntui kelpaavan parhaiten oranssisävyiset Minnarit. Loppuillan aikana renkaassa kävi yhteensä 11 haukea. Suurimpana ja samalla illan viimeisenä kalana mukava 4,1 kg lampihauki. Lisäksi kolme selkeästi puikkaria isomman kalan tärppiä.
Hieno ilta vesillä ja uusi paikkakin vaikutti ihan hyvältä, täytyy käydä toistekin!


-Suurkalastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti