sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

20.6. Kuhaa jigailemassa järvellä

Juhannuksen kunniaksi päätin lähteä illaksi järvelle kuhia jigaamaan kun kelikin oli kohtalaisen hyvä.
Löysin mukavan vedenalaisen kumpareen samalta alueelta mistä kuhia on nyt tullut ja kaiku piirsikin siihen mukavia kaaria pohjalle. Vene ankkuriin tuulen yläpuolella ja eikun jigiä veteen!
Ensimmäinen heitto ja eka mittakuha kiinni ennenkuin ehdin aloittaa edes kelaamista. Melkoinen salama-alku! :D Seuraavalla heitolla hauki ja kolmannella kuhamainen tärppi, vähän hymyilytti jo.

Mutta niinhän siinä kävi niinkuin usein ennenkin, alku oli liian lupaava. Tuon ekan ankkuripaikan jälkeen homma muuttui taas kerran todella vaikeaksi. Kova tuulikin haittasi ajoittain jigaamista ja syönti oli ihan lukossa. Ei auttanut vaikka miten vaihteli jigiä ja kokeili eri syvyyksistä, tärpit oli todella harvassa. Mutta mukavaa oli kuitenkin jigailla vaikka kalaa ei oikein tullutkaan. :)

Muutaman hauen ja pari mittakuhaa onnistuin vielä loppuillasta saamaan mutta noiden lisäksi ei edes juuri muita tärppejä. Myöhemmin illalla tuulen tyynnyttyä kokeilin vertikaalijigaustakin mutta ei auttanut sekään. Hyviä nousuja kyllä tuli kaiun mukaan mutta yhtä tärppiä lähemmäksi en päässyt.
Puolen yön jälkeen päätin lopetella kun meininki ei tuntunut yhtään paranevan. Reissun saldo siis 4 haukea ja 3 kuhaa.



-Suurkalastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti