sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

5.6. Järvellä renkailemassa

Kesäloman alun kunniaksi lähdin iltapäivällä pariksi tunniksi lähijärvelle heittämään perhoa kelluntarenkaasta.
Aloitin tutusta reunasta johon tuulikin osui mukavasti joten ajattelin avauskalan tulevan nopeasti. Alku oli kuitenkin yllättävän hiljainen, hetken aikaa piti heittää ennenkuin ensimmäinen kala pyörähti perhon perässä. Äkkiä paikkoheitto ja sitten polkaistiin voimalla ja samalla kala oli jo lumpeikossa ja irtosi. Kesähauissa on kyllä virtaa mukavasti, tuokaan ei ollut paljon kiloa suurempi mutta voimaa oli sitäkin enemmän. :)
Vähän matkaa eteenpäin ja ensimmäinen kala kävi renkaassa asti. Normipuikkari eli kilon luokkaa, ottipelinä kelta-musta slinky.



Vaihto vastarannalle ja kohta oli seuraava kala kiinni slinkyssä, samaa kokoluokkaa sekin.
Sitten menikin pitkän matkaa ilman tärppiäkään, ei auttanut vaikka miten vaihteli perhoa.
Reissun loppupuolella siiman päähän osui puna-valkoinen slinky, sillä sain ensin puikkarin renkaaseen asti ja kohta karkuutin yhden hauen oman hölmöilyn takia. Katselin maisemia ja yhtäkkiä tuntui kuin siima olisi vähän löystynyt, käännyin katsomaan siimaa ja sehän liikkuikin koko ajan sivulle päin. En ehtinyt vastaria tehdä kun kala jo irtosi. :D

Mukava parituntinen vesillä lämpimässä kesäkelissä ja tapahtumia tuli ihan sopivaan tahtiin. Ei tarvinnut koko ajan irrotella kaloja mutta ei päässyt nukahtamaankaan.



-Suurkalastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti